Okul masrafı el yakacak

Okul masrafı el yakacak

Okul masrafı el yakacak

Türk Eğitim-Sen’in hesaplarına göre iki çocuğu olan ailelerin okul harcaması 4 bin YTL’ye kadar çıkıyor.

Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk, Ankara’da bir mağazada okul masraflarıyla ilgili yaptığı basın açıklamasında, okul masraflarının velileri zorlayacağını ve cepleri alev alev yakacağını söyledi. Türk Eğitim Sen’in hesaplarına göre; anasınıfına başlayan bir öğrencinin okula ilk adımının maliyeti 387.78 YTL ile Bin 224 YTL arasında değişirken, ilköğretime yeni kayıt yaptıran bir ailenin en az 489.58 YTL, en fazla bin 807 YTL harcama yapmak zorunda. Genel liseye bir öğrencinin maliyeti ise 613.78 YTL ile 2 bin 223 YTL arasında değişiyor. Meslek lisesine başlayacak bir öğrencinin de 621.28 YTL ile 2bin 213 YTL arasında harcama yapmak zorunda.

İki çocuk daha zor
İsmail Koncuk, bir velinin iki çocuğunu okula gönderebilmek için 877.36 YTL ile 3 bin 32  YTL masraf yapması gerektiğini açıkladı. Biri ilköğretim diğeri genel olmak üzere iki çocuğu okula gönderebilmek için ise Bin 103 ile 4 bin 30 YTL arasında harcama yapması gerekiyor. (AA)

Türk Eğitim-Sen tarafından bir mağazada düzenlenen basın toplantısında öğrencilerin okul masraflarına ilişkin bilgi verildi. Toplantıda okula yeni başlayacak olan Murat isimli bir çocuk da örnek olarak giydirildi.