Okkır'ın öleceği belliymiş!

Okkır'ın öleceği belliymiş!

Okkır'ın öleceği belliymiş!

Okkır’ın durumu biliniyormuş!
Soruşturma kapsamında tutuklanan Okkır, tahliye edildikten kısa bir süre sonra hayatını kaybetmişti.

Ümraniye soruşturması kapsamında 24 Haziran 2007’de tutuklanan Kuddusi Okkır’ın, sağlık durumunun ciddi olduğu bilinmesine rağmen 3 ay sonra tahliye edildiği ortaya çıktı. Cumhuriyet’in haberine göre, tahliye edildikten 5 gün sonra ölen Okkır’ın sağlık durumundaki ciddiyet, ilk kez 18 Nisan 2008’de düzenlenen “Psiko-Sosyal Gözlem ve Değerlendirme Raporu” ile tespit edilmiş.

Aşırı zayıflamış

Raporda, Okkır’ın son 2 aydır yaşamdan zevk almama, iştah kaybı, uyku düzensizliği şeklinde birbirini takip eden şikâyetler yaşadığı ancak bu durumdan kurum yetkililerini haberdar etmediği kaydediliyor. Şikayetleri sıklaşınca revire alındığı, sonrasında da hastaneye sevk edildiği anlatılarak Tekirdağ Devlet Hastanesi’nden cezaevine gelen doktorun, Okkır’ın major depresyona bağlı ani ve aşırı kilo kaybı olduğu ve vücut direncinin buna bağlı olarak zayıfladığı yönünde bilgiler verdiği kaydediliyor.

Direncini kaybetmiş

Okkır ile 8 Nisan 2008’den itibaren görüşmeler yapıldığı, ilk görüşmede, aşırı kilo kaybettiği, gözlerinin altında morarma, çöküntü oluştuğu, bakışlarında donukluk, yürümesinde ve konuşmasında vücut direncinin zayıflamasına bağlı olarak yavaşlamaların gözlendiği belirtiliyor. Raporda, zamanını odasında yatalak bir hasta gibi yatakta geçirdiği belirtilen Okkır’ın 14 Nisan 2007’de yazdığı dilekçede, el yazısının bozuk olması dikkat çekiyor. Okkır dilekçede, “Acilen tedavi olmak istiyorum” diyor.