Okkır'ın eşi yargı ile hesap soruyor

Okkır'ın eşi yargı ile hesap soruyor

Okkır'ın eşi yargı ile hesap soruyor

ÜMRANİYE soruşturması kapsamında tutuklandıktan sonra sağlık sorunları nedeniyle tahliye edilmesinin ardından hastanede ölen iş adamı Kuddusi Okkır’ın ailesinin Adalet Bakanlığı aleyhine açtığı 250 bin TL’lik manevi tazminat davası başladı. 

Soruşturmayı yürüten savcı ve hakimlere ihbarname
Ümraniye soruşturmasını yürüten savcılar ile Kuddusi Okkır hakkında tutuklama kararı veren hakimlere ilişkin soruşturma talebini reddeden Adalet Bakanlığı işleminin iptali istemiyle açılan davada, savcı ve hakimlerin, Adalet Bakanlığı yanında davaya katılıp katılmayacaklarının sorulmasına karar verildi. Cezaevinde rahatsızlanan, sağlık nedeniyle tahliye edildikten sonra hayatını kaybeden Kuddusi Okkır’ın avukatı Devrim Taş, Ümraniye soruşturmasını yürüten savcılar ve Okkır hakkında tutuklama kararı veren hakimlere ilişkin soruşturma açılması talebini reddeden Adalet Bakanlığı işleminin iptali istemiyle dava açmıştı.

Etkilenebilirler
Ankara 8. İdare Mahkemesinin ara kararında, Ümraniye soruşturmasını yürüten savcılar ile Okkır hakkında tutuklama kararı veren hakimlerin, bu dava sonucundan etkilenecekleri belirtilerek, bu nedenle davanın kendilerine ihbar edilmesine karar verildi. Ara kararda, bu kişilerin, serbest olmak üzere davalı Adalet Bakanlığı yanında davaya katılıp katılmayacakları konusundaki beyanlarını sunmaları için 10 gün süre verilmesi kararlaştırıldı.

Okkır’ın eşi tazminat istiyor
Ümraniye soruşturması kapsamında tutuklandıktan sonra sağlık sorunları nedeniyle tahliye edilmesinin ardından hastanede ölen iş adamı Kuddusi Okkır’ın ailesinin Adalet Bakanlığı aleyhine açtığı 250 bin TL’lik manevi tazminat davasının duruşması yapıldı. Ankara 9. İdare Mahkemesi’ndeki duruşmada söz alan Kuddusi Okkır’ın eşi  Sabriye Okkır’ın avukatı Gamze Bağcı, ölüm olayında sorumluluğun Adalet Bakanlığı’nda olduğunu ileri sürdü.