Öcalan’a ‘sayın’ diyen küstah DTP’li kin kustu

Öcalan’a ‘sayın’ diyen küstah DTP’li kin kustu

Öcalan’a ‘sayın’ diyen küstah DTP’li kin kustu

Demokratik Toplum Partisi (DTP) Genel Başkanvekili ve Mardin Milletvekili Emine Ayna, “Sayın Abdullah Öcalan, yetersiz ve anti demokratik olan Türkiye Cumhuriyeti yasalarına göre dahi cezaevinde tutuklu bulunan legal ve yasal biridir. Sizler kendi yasalarınızın bile dışına çıkarak ona yasadışı muamelesi yapıyor, o insana ’Sayın’denmesini suç kapsamına alıyorsunuz” dedi.

Erdoğan’a da çattı

DTP’nin Ankara Selim Sırrı Tarcan Spor Salonu’nda yapılan Kadın Kolları 1. Olağan Kongresi’nde konuşan Ayna, yapılan sınır ötesi ve içi operasyonları da değerlendirerek Kürtlere kendini inkar etmenin dayatıldığını savundu. Emine Ayna, “Türkiye resmi ideolojisini sürdüren statükocu güçler de zalim Dehak gibidir. Kürt gençlerinin kanlarından beslenmekteler” dedi. Gerilla cenazelerinde eskiden barış sloganlarının atıldığını belirten Ayna, son dönemlerde bu durumun ortadan kalkarak ailelerin intikam duygularının ortaya çıktığını söyledi. Ayna, Erdoğan’ın Meclis’te kendileriyle konuşmaması ve tokalaşmamasının nedeninin de Kürtlere karşı uygulanan devlet terörünü meşrulaştırmak olduğunu savundu.

Neden PKK değil

Güneydoğu da yaşanan savaşın nedeninin PKK olmadığını ifade eden Emine Ayna, “Savaşın nedeni PKK değildir. Kürtlerin inkarı ve imhasıdır. İnkar ve imha politikasından vazgeçtiğiniz takdirde savaşın gerekçesi ortadan kalkacaktır. Operasyonların durması bunun ilk adımı olabilir” diye konuştu. Ayna sözlerini şöyle sürdürdü: “Barışı geliştirmek için her hafta Sayın Abdullah Öcalan, İmralı Cezaevi’nde birçok açıklamada bulunuyor. Sizler bu açıklamaların magazin boyutuyla ilgilenirken gerçekten çözüm önerilerini göz ardı gediyorsunuz. Sayın Abdullah Öcalan, yetersiz ve anti demokratik olan Türkiye Cumhuriyeti yasalarına göre dahi cezaevinde tutuklu bulunan legal ve yasal biridir. Sizler kendi yasalarınızın bile dışına çıkarak ona yasadışı muamelesi yapıyor, o insana ’Sayın’ denmesini suç kapsamına alıyorsunuz.”