Öcalan için yeniden yargı yolu açıyorlar

Öcalan için yeniden yargı yolu açıyorlar

Öcalan için yeniden yargı yolu açıyorlar

MECLİS Adalet Komisyonu’nun perşembe günü görüşeceği yasa tasarısına CHP’den sert tepki geldi. Grup Başkanvekili Hakkı Süha Okay, “İktidar suçüstü yakalandı. Öcalan için kafa karıştırıcı yeni mevziler hazırlanıyor. CHP olarak uyarıyoruz, tasarıyı derhal geri çekin!” dedi.

Öcalan için kafa karıştırıcı yeni hukuksal mevziler hazırlanıyor
Meclis Adalet Komisyonu’nun bu haftaki gündemini kamuoyunda taş atan çocuklar olarak bilinen ancak iktidarla muhalefet arasında ’Öcalan’a yeniden yargılanma yolunu açacağı’ tartışmalarına yol açan Terörle Mücadele Kanunu ve Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına İlişkin kanun tasarısı olacak. Komisyon tasarıyı 10 Aralık Perşembe günü görüşecek. Bu arada, CHP Grup Başkanvekili Hakkı Süha Okay, yaptığı açıklamada, “Terörle Mücadele Yasası”nda yapılması düşünülen değişikliklerin, Öcalan’na örtülü af getirilmesine ilişkin kaygı ve düşünceler bulunduğunu söyledi.

Bu tasarıyı geri çekin

Okay, “Açıklamamızın ardından Adalet Bakanı adeta suçüstü yakalanmış gibi, basına kısa, mahcup yanıt verdi. Dün ise yine basının karşısına çıkamadı, bir yazılı açıklama ile mahcup durumunu muhafaza etti” değerlendirmesinde bulundu. Okay şöyle devam etti:  “CMK’daki yargılanmanın yenilenmesine ilişkin olarak esassız red ile kabule değer görülmemesi farkını ayırt edemeyen, hüküm mahkemesi ile itiraz mahkemesi farkını ayırt edemeyen bir bakanlık ve bu bakanlığın hazırladığı bir tasarı ile Türkiye karşı karşıyadır.  Öcalan’a yeni kafa karıştırıcı hukuksal mevziler hazırlanması toplumsal çatışmayı artıran çok tehlikeli bir sürecin başlangıcı olacaktır. CHP olarak tekrar uyarıyoruz derhal bu aşamada bu anlayıştaki tasarıyı geri çekin” dedi.

Terörle Mücadele Kanunu’nda yapılmak istenen değişikliğe CHP’li Okay sert tepki gösterdi.