Ocakta endişeli bekleyiş

Ocakta endişeli bekleyiş

Ocakta endişeli bekleyiş

TTK maden ocağında dün sabaha karşı göçük meydana geldi. Mahsur kalan 2 işçinin yakınları ve çalışma arkadaşlarının kulağı, ocaktan gelecek müjdeli haberde
Zonguldak Kilimli’deki Türkiye Taşkömürü Kurumu (TTK) maden ocağında dün sabaha karşı göçük meydana geldi. Göçükte mahsur kalan, 2 madenci için başlatılan kurtarma çalışmaları sürüyor. Gece vardiyasında çalışan işçiler, dün sahuru yedikten sonra yeniden çalışmaya koyuldu. Madenciler, mesai saatlerinin bitimine az bir süre kala meydana gelen göçükle sarsıldı. Mahsur kalan işçilerin Ali Ziya Kısaboyun ile Caner Albuzlu olduğu tespit edildi.

İşe gitmek istemiyormuş
TTK’de 1 Ocak 2009’da iş başı yapan Caner Albuzlu’nun (30), iş koşullarının ağırlığından yakınarak işe gitmek istemediğini söylediği öğrenildi. Evli ve 1 çocuk babası Albuzlu’nun akrabası Ratif Karaçelebi, gazetecilere yaptığı açıklamada, önceki gün Caner ile görüştüğünü belirterek, şöyle dedi: “Bana, (İş yeri şartları çok zor, hiç gidesim gelmiyor, ayaklarım geri gidiyor) diyordu. Ben de ona işine gitmesini, artık hiçbir yerde ekmek olmadığını söylemiştim. Şimdi böyle bir olayla karşılaştık, çok üzgünüz. Umarım ocaktan sağ çıkarılır. Umudumuzu koruyoruz.” Ocak önüne gelen Albuzlu’nun babası İsa, kardeşleri Ahmet, Şenol ve Erol’u maden işçileri, güçlükl sakinleştirdi. CHP Zonguldak Milletvekili Ali Koçal ve Çaycuma Belediye Başkanı Mithat Gülşen de işletmeye gelerek kurtarma çalışmalarıyla ilgili bilgi aldı.
Göçüğün meydana geldiği ocak önüne gelen Caner Albuzlu’nun babası İsa Albuzlu mahsur kalan oğlu için gözyaşı döktü. Albuzlu’yu ocakta çalışan maden işçileri güçlükle sakinleştirebildi.