Obama: Gerekmeden asker göndermem

Obama: Gerekmeden asker göndermem

Obama: Gerekmeden asker göndermem

Obama’dan göz boyama

Nedensiz asker göndermeyecekmiş!
George W. Bush’un işgal politikalarını eleştiren ABD’nin yeni başkanı, “Gerekli olması durumunda savaşa asker göndereceklerini” söyledi

ABD Başkanı Barack Obama, Deniz Akademisi’nin yeni mezunlarına hitaben yaptığı konuşmada, Amerikalıları savaşa “kesinlikle gerekli” olduğu ve görevin iyi tanımlandığı durumlarda göndereceği sözü verdi. Obama, Maryland eyaletinin Annapolis kentinde bulunan Akademi’nin bu yılki mezunlarına, “Size söz veriyorum” diye yaptığı konuşmada, askerlere görevlerini yerine getirmeleri için şimdi ve gelecekte gerekli olan bütün teçhizatı ve desteği sağlama taahhüdünde de bulundu.

Eleştirmişti ama...
Obama, ABD’nin, “konvansiyonelden konvansiyonel olmayana”, 18. yüzyıl korsanlığından, 21. yüzyıl siber savaşına kadar dünyadaki tehditlerin üstesinden gelmesi gerektiğini de ifade etti. Eski ABD Başkanı George W. Bush’uın askeri politikasını eleştiren ve seçimleri kazandıktan sonra ağız değiştiren Obama, işgal bölgesinde asker tutmaya devam ediyor.


Annapolis’teki Deniz Akademisi’nin törenlerine katılan Başkan Obama, askeri yetkililerden bilgi aldıktan sonra tören alanında selamlanarak protokoldeki yerine geçti.

NASA’nın başına siyahi astronot
Beyaz Saray, Başkan Barack Obama’nın, Amerikan Havacılık ve Uzay Dairesi’nin (NASA) başına eski siyah astronot Charles Bolden’ı atamaya karar verdiğini bildirdi. Yapılan açıklamada, Obama’nın, 62 yaşındaki emekli Deniz Piyadesi General Bolden’ın yardımcısı olarak da uzay konularındaki danışmanı Lori Garver’ı atamayı planladığı belirtildi. Ataması Senato tarafından da onaylanırsa Bolden, NASA’yı yönetecek ilk siyah astronot olacak.