Obama, Ermeniye desteğini tazeledi!

Obama, Ermeniye desteğini tazeledi!

Obama, Ermeniye desteğini tazeledi!

Sarkisyan’ı telefonla arayan ABD Başkanı, “Ermeni-Türk ilişkilerinin normalleşme süreci, ön koşulsuz ve Karabağ sorununa bağlanmadan ilerlemesi gerekiyor” dedi.

Başkan Obama Sarkisyan’ın sırtını sıvazladı
ABD Başkanı, telefonda görüştüğü Sarkisyan’a Türk-Ermeni normalleşme sürecine ilişkin
desteğini yineledi

Türkiye ile varılan mutabakat konusunda diasporayı ikna amacıyla gittiği Los Angeles’ta binlerce Ermeni tarafından protesto edilen Ermenistan Cumhurbaşkanı Serj Sarkisyan, ABD Başkanı Barack Obama ile bir telefon görüşmesi yaptı. Görüşmede Başkan Obama, Türk-Ermeni normalleşme sürecine desteğini yineledi. Ermenistan Devlet Radyosuna göre, ABD tarafının girişimi üzerine gerçekleşen görüşmede Obama, Türk-Ermeni sürecine destek verdi. Obama’nın, Sarkisyan’ın Türkiye ile ilişkilerin normalleşmesi için gösterdiği çabalara destek ifade ettiği belirtilen haberde şöyle denildi:

Obama’ya teşekkür etti
“ABD Başkanı yine ABD’nin, Ermeni-Türk ilişkilerinin normalleşmesi sürecinin ön koşulsuz ve Karabağ sorununun çözüm sürecine bağlanmadan ilerlemesi gerektiği yönündeki resmi tutumunu teyit etti.” Bu arada, Sarkisyan, görüşmede Başkan Obama’ya sürece verdiği destekten dolayı teşekkür ederken diasporaya yönelik olarak yaptığı geziye ilişkin izlenimlerini de paylaştı. Sarkisyan, tüm dünyaya yayılmış olan Ermenilerin kaygılarının, “Osmanlı Türkiye tarafından Ermeni milletine uygulanan soykırım dikkate alındığında ” doğal “ olduğunu söyledi. (ANKA)