O rapor hakimin önünde!

O rapor hakimin önünde!

O rapor hakimin önünde!

Kemal Kerinçsiz’in avukatı Tolga Akalın, ulusalcılığı ‘teröristlik’ sayan Emniyet raporunu mahkemeye sundu.

O rapor mahkemeye sunuldu
Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından 2007 yılında hazırlanan ve “ulusalcılığı aşırı sağ faaliyet” olarak tanımlayan rapor, Kemal Kerinçsiz’in avukatı tarafından 13’üncü Ağır Ceza Mahkemesi’ne sunuldu.

Ulusalcılığı aşırı sağ faaliyet kapsamında değerlendiren Emniyet Genel Müdürlüğü raporu, Ümraniye davası tutuklu sanıklarından Kemal Kerinçsiz’in avukatı Tolga Akalın tarafından mahkemeye teslim edildi. Böylece, aylarca kamuoyunu meşgul eden Emniyet raporunun gerçek olduğu ortaya çıktı. İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi’nce Silivri Ceza İnfaz Kurumları Yerleşkesi’ndeki salonda görülen davanın 79. duruşması, ilginç bir gelişmeye sahne oldu. Savunmasını yapan Kerinçsiz’in avukatı Tolga Akalın, Emniyet Genel Müdürlüğü’nün geçen yıl hazırladığı kurum brifinginde, “ulusalcılığı aşırı sağ faaliyet” kapsamında değerlendirdiği ve “tehdit” olarak algıladığı raporu mahkeme heyetine sundu.

Emniyet yalanlamıştı
AKP iktidarının, hazırlamakta olduğu anayasa taslağını ortaya koymadan önce her türlü muhalefeti ortadan kaldırma operasyonu uyguladığını öne süren Akalın, “Bu operasyonda TSK’nın yıldırılması da vardır. Bunun için Emniyet Genel Müdürlüğü’nde ulusalcılığı aşırı sağ kapsamında tehlike olarak gören bir rapor hazırlanmıştır. Ancak Emniyet’ten mahkemeye gönderilen yazıda, böyle bir rapor düzenlenmediği bildirildi” diye konuştu.

Akyürek düzenledi
Bu tür resmi yazışmalarda resmi evrakların, genellikle Emniyet Genel Müdürü’nün ya da Emniyet Genel Müdür Vekili’nin imzasıyla geldiğini hatırlatan Kerinçsiz’in avukatı Akalın, şunları kaydetti: “Ancak bu yazıya cevap, İstihbarat Daire Başkarı Ramazan Akyürek imzasıyla gelmiştir. Akyürek, böyle bir rapor düzenlenmediği cevabını vermiştir. Fakat bu rapor, Kemal Kerinçsiz’in bürosuna posta yoluyla gelmiştir. Bu raporu hazırlayan kuvvetle muhtemel İstihbarat Daire Başkanı Ramazan Akyürek’tir. Mahkemenize cevap veren de odur. Görülüyor ki doğru cevap vermemiştir. Bu raporda ulusalcılık terör faaliyeti olarak ifade edilmiştir. ”