Nükleer atıklardan enerji üretilebilir mi?

Nükleer atıklardan enerji üretilebilir mi?

Kimyagerler, nükleer enerji atıklarının değerlendirilebileceği bir yöntem geliştirdi. Bu yöntemle birlikte kullanılmayan ve birikmiş atıklar, enerji üretimi için kullanılabilir ve ticari kimyasal ürünlere dönüştürülebilir.

Bilim insanları, nükleer enerji üretiminden kaynaklanan atıkları değerlendirmenin yeni bir yolunu buldu. Yeni yöntemle birlikte atıklar, yeni enerji kaynaklarına ve değerli ticari kimyasallara dönüştürülebilecek. Seyreltilmiş uranyum (DU), nükleer enerji üretim sürecinde ortaya çıkan radyoaktif bir yan ürün. Sağlık için tehlikeli olmasından endişelenilen seyreltilmiş uranyum, ya pahalı tesislerde depolanıyor ya da tartışmalı zırh delici füzelerin yapımında kullanılıyor. 

Webtekno'nun haberine göre, Sussex Üniversitesi'nden bilim insanları Geoff Cloke, Richard Layfield ve Dr. Nikolaos Tsoureas imzalı bir makalede, DU'nun düşündüğümüzden daha kullanışlı olabileceğine dikkat çekiliyor. Seyreltilmiş uranyum içeren bir katalizörle deney yapan bilim insanları, etileni etana dönüştürmeyi başardılar. Etilen plastik üretiminde, etansa içinde etanolün de bulunduğu bir dizi farklı bileşenin üretiminde kullanılıyor.