Noter isyanda: Beni aldattılar!

Noter isyanda: Beni aldattılar!

Noter isyanda: Beni aldattılar!

Haber: Fatih ERBOZ

Deniz Feneri e.V davasında usulsüz vekaletname vermekle suçlanan İstanbul 10. Noteri İsmet Büyükkılıç, kandırıldığını iddia etti.

Fener noteri: Aldatıldım, şikayetçiyim
Almanya’daki Deniz Feneri e.V davasından yurtdışında tutuklu bulunan Mehmet Gürhan adına, Kanal 7’nin sahibi olan Zekeriya Karaman’a usulsüz şekilde vekáletname verdiği iddiasıyla görevinden alınarak hakkında dava açılan İstanbul 10. Noteri İsmet Büyükkılıç, aldatıldığını söyledi. Büyükkılıç, kendisini Mehmet Gürhan olarak tanıtan ve nüfus cüzdanını veren kişinin kimlik fotokopisini almadığını, beyana güvendiğini söyledi. İsmet Büyükkılıç, “Ancak sonraki gelişmelerden aldatıldığımı anladım, şikáyetçiyim” dedi. Hakkında resmi belgede sahtecilik ve görevi kötüye kullanmak suçlarından dava açılan İstanbul 10. Noteri İsmet Büyükkılıç’ın savcılık ifadesi şöyle:

Gürhan’ı  tanımam

“Mehmet Gürhan’ı tanımam. Zekeriya Karaman’ı ise tanıyorum. Kendisinin noterliğimde daha önce birkaç işi olmuştu. İsmail Karahan’ı da tanıyorum ama kendisiyle herhangi bir yakınlığım olmadı.  21 Mayıs 2007 tarihinde noterliğindeki bir çalışan, Zekeriya Karaman’ın şirketinde muhasebe bölümünden birinin Karaman ile ilgili bir işlem yapmak üzere Eyüp, Nişanca Mahallesi’ndeki bir adrese davet edildiğimizi söyledi. Bunun üzerine davet edilen adrese gittim.  Haliç Deniz Taşımacılığı ve Turizm Limited Şirketi’nin faaliyet gösterdiği adrese gittiğimde, ismini hatırlamadığım bir kişi yanında bulunan bir başka kişiyi göstererek ’Mehmet Gürhan, Zekeriya Karaman’a vekalet verecek’dedi. Bunun üzerine Mehmet Gürhan olduğu söylenen kişiden nüfus cüzdanını istedim. İstenilen işlem basit olduğu için fotokopisini almaya gerek görmedim, kimlik bilgilerini bir kağıda yazdım. Söz konusu vekaletname bana verildiğinde ’Mehmet Gürhan 16 Mayıs 2007 tarihine kadar’yazılıp imzalandı. Mehmet Gürhan olduğunu söyleyen kişi imzanın kendisine ait olduğunu belirtince, belgeyi alıp işyerine döndüm. Noterlik Yasası’na göre beyanla yetinmem gerekiyor. Bu nedenle yanımda imzalamasını istemedim. Daha sonraki gelişmeler nedeniyle yanıltıldığımı anladım. Beni yanıltanlardan şikayetçiyim.”