Noktayı Demirel koydu:Evet, yargıya baskıdır!

Noktayı Demirel koydu:Evet, yargıya baskıdır!

Noktayı Demirel koydu:Evet, yargıya baskıdır!

9. CUMHURBAŞKANI Süleyman Demirel, Sincan 1. Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Osman Kaçmaz ile YARSAV Başkanı Ömer Eminağaoğlu’nun meslekten ihraç taleplerine tepki gösterdi: Evet, bu yargıya baskıdır. Yargıya bir yerde değil, birçok yerde baskı var!

Evet, yargıya baskıdır
9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel, Sincan 1. Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Osman Kaçmaz ile YARSAV Başkanı Ömer Eminağaoğlu’nun meslekten ihraç taleplerini ’yargıya baskı’ olarak yorumladı

Sincan 1. Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Osman Kaçmaz ile YARSAV Başkanı Ömer Eminağaoğlu’nun, Adalet Bakanlığı tarafından meslekten ihraçlarının istenmesi tartışmalarına 9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel de katıldı. Demirel, ihraç taleplerinin yargıya yönelik bir baskı olduğunu söyledi. Hacettepe Üniversitesi (HÜ) Sağlık Bilimleri Fakültesi Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Bölümü ile Geriatri Fizyoterapistler Derneği ve Uluslararası Yaşlılarla Çalışanlar Fizyoterapistler Derneği (IPTOP) işbirliğiyle HÜ’de düzenlenen, “Sağlıklı Yaşlanın” temalı Uluslararası 2. Geriatri Fizyoterapi kongresi başladı.

Atatürk gurur kaynağımız
9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel, açılışta yaptığı konuşmada, Türkiye’nin en büyük gurur kaynağının Mustafa Kemal Atatürk olduğunu belirterek, şunları söyledi: “Ulu Önder, eğer Cumhuriyet’i kurmasaydı, çağdaş bir devlet yapmasaydı, bu manzarayı göremezdik. O, milli birliğimizin sembolüdür, milletimizi birbirine yapıştıran O’dur. Daraldığımız zaman, aklımıza gelen kişidir. O, yaşadığı dönemin ötesindedir. Ulu Önder yaşamaktadır ve her zaman da öyle kalacaktır. Türk milleti için en hassas yerinde, gönlünde ve zihnindedir.”

Türk milleti adına onur

Demirel, kongrede genellikle kadınların aktif olarak görev aldığını gözlemlediğine işaret ederek, Türk kadınının sosyal hayatın her aşamasında başarılı yerlerde bulunmasının uygar ve modern bir toplumun göstergesi olduğunu ve kendisinin de bundan Türk milleti adına onur duyduğunu söyledi. Demirel, tüm dünyada insanlığın en büyük sorununun açlık olduğunu ve birçok insanın kaynakların yetersiz olmasına bağlı maddi sıkıntı yaşadığını, yeterli sağlık hizmeti alamadığını ifade ederek, nüfusun artmasına paralel olarak sağlığa ulaşımın artırılması, açlık ve yoksulluğun önüne geçilebilmesi, yeşil alanların çoğaltılması, doğru enerji ve su politikalarının geliştirilmesi gerektiğine dikkati çekti.

Evet, söylediği doğrudur

9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel, açılış sonrasında gazetecilerin sorularını cevaplandırdı. Demirel, bir gazetecinin, “Adalet Bakanlığı, Sincan 1. Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Osman Kaçmaz ile YARSAV Başkanı Ömer Eminağaoğlu’nun meslekten ihracını istedi. Eminağaoğlu, bunu ’yargıya baskı’ olarak yorumladı. Bunu siz nasıl değerlendiriyorsunuz?” sorusuna, “Evet söylediği doğrudur. Bu, yargıya baskıdır. Yargıya bir yerde değil, birçok yerde baskı var” yanıtını verdi.

Hacettepe Üniversitesi’nde düzenlenen sağlık kongresine katılan 9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel gazetecilerin sorularını cevaplandırdı.