New York'ta Türk Günü

New York'ta Türk Günü

New York'ta Türk Günü

28. Türk Günü Yürüyüşü ve Festivali, New York sokaklarını dolduran binlerce Türk’ün
coşkusuna sahne oldu.

New York’ta Türk rüzgarı
Türk-Amerikan Dernekleri Federasyonu’nca (TADF) düzenlenen 28. Geleneksel Türk Günü Yürüyüşü çok renkli görüntülere sahne oldu. Binlerce Türk, New York caddelerini “Türkiye” diye inletti!

ABD’nin New York kentinde Türk-Amerikan Dernekleri Federasyonu (TADF) tarafından düzenlenen 28. Geleneksel Türk Günü Yürüyüşü ve Festivali’nde katılım ve coşku büyüktü. Manhattan’da 56. Sokak ile Madison Caddesi köşesinden başlayan yürüyüş, Türkevi’nin ve BM binasının hemen yanındaki Dag Hammarskjold Parkı’nda sona erdi. Son derece renkli görüntülerin yaşandığı yürüyüşte, ABD’nin pekçok eyaletinde temsil edilen TADF’ye bağlı Türk dernekleri, Türkiye’den, Bulgaristan ve KKTC’den gelen ekipler, Ahıska Türkleri, Kırım Türkleri ve Türk Cumhuriyetleri dernekleri, geçit arabalarının üzerinde ya da yürüyerek geçiş yaptılar.

Saygı duruşu yapıldı
Yürüyüşler sırasında binlerce Türk, New York sokaklarında ellerinde Türk bayrakları ve alkışlarla geçiş yaparken, ABD’liler de tezahüratlarla coşkuya katıldı. Başta Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere tüm şehitler için 1 dakikalık saygı duruşu ve İstiklal Marşı’yla başlayan törende dev bir Türk bayrağının ve Atatürk resminin sokaklardan geçişi sırasında büyük alkış aldı. Fenerbahçe, Galatasaray, Beşiktaş, Adanaspor gibi takımların tören arabaları da büyük alkış aldı. Tören başlamadan önce yakındaki bir kilisede yapılan ayinin uzaması ertelemeye neden olunca TADF Başkanı Kaya Boztepe, gecikmeden ötürü New York polisinin tutumunu eleştirdi ve Türk toplumundan özür diledi.

Bozkurtlar
Manhattan’da
Manhattan’daki Madison Caddesi’nden başlayan yürüyüşe katılan birçok Türk’ün elleriyle ’bozkurt’işareti yaptıkları görüldü. 1 Cadde’deki Türk Evi’nin yanında sona eren yürüyüş, yakındaki parkta başlayan festivalle devam ediyor.

New York’taki Türk Günü Yürüyüşü’ne ABD’nin her yanından binlerce Türk katıldı. Terörü lanetleyen ve şehitlerimizi anan Türkler, büyük Atatürk’ün posterini kırmızı beyaz karanfillerle oluşturulan kalp içine aldı.