Sağlıklı beslenmek veya sağlık problemlerine çözüm bulmak isteyenler, doğal gıdalara yöneliyorlar. Bu gıdalar arasında yeni keşfedilen akasya bitkisi, pek çok faydasıyla dikkat çekiyor.
Akasya bitkisi, baklagil familyasından, salkımlar halinde çiçek açan ve küçük yapraklı bir ağaç türüdür. Çiçekleri hoş kokuludur ve bitkinin kullanılan kısmıdır.
İşte mucize otu faydaları…
Nefes almayı kolaylaştırır. Astım belirtilerini azaltır.
Akasya çiçeğinin yenilebilir olduğunu merak etmiş olabilirsiniz. Bu soruya evet cevabını vermek mümkün. Çünkü akasya çiçeği reçel yapımında kullanılabilir. Bu şekilde kahvaltıda tüketilebilir.
Akasya çiçeği ve yaprakları kurutularak demlendiğinde akasya çiçeği çayı elde edilir. Bu bitki çayı çok şifalıdır.
Solunum yolu enfeksiyonlarını temizlemeye yardımcı olur. Bu yüzden akasya çiçeği çayını soğuk havalarda sıkça içebilirsiniz.
Akasya yaprakları ve çiçeği kaynatılarak elde edilen suyu cilt bakımında kullanabilirsiniz. Soğuduktan sonra pamukla cildinize uygulayabilirsiniz.
Akciğer hastalıklarına iyi gelen akasya çiçeği çayı, akciğerin iyileşmesine ve arınmasına katkı sağlar. Nefes almakta zorlanan astım hastalarının içebileceği bitki çaylarından birisidir.
İdrar yolu enfeksiyonunu da gideren akasya çiçeği, bağışıklık sistemini kuvvetlendirir.
Zihni canlandıran akasya çiçeği, evde bulundurulduğunda uyku düzenini sağlar ve endişeyi giderir.
Ağızda oluşan bakterileri temizleyen akasya, diş çürümesini ve ağız kokusunu engeller.