Naylon demokratlar

Naylon demokratlar

Naylon demokratlar

Haber : Fatih ERBOZ


Türklere “soykırım” iftirası atan Pamuk’a sahip çıkanlar, “Soykırım yoktur” dediği için İsviçre’nin
mahkum ettiği Perinçek’i görmezden geliyorlar.
AB’den nemalanmak amacıyla “aydın ve demokrat” geçinenlerin maskesi nihayet düştü. NOBEL almak uğruna “Türkler 30 bin Kürt ve 1 milyon Ermeni öldürdü” iftirası atan Orhan Pamuk’a sahip çıkan çevreler, “Türkler soykırım yapmadı” dediği için İsviçre tarafından mahkum edilen Doğu Perinçek için tek satır kalem oynatmadı.

Sözde demokratlar
Türkleri soykırımcılıkla suçladığından dolayı hakkında 301’den dava açılan Orhan Pamuk’a destek verenlerin, “Soykırım emperyalist yalandır” sözü yüzünden cezalandırılan Perinçek için sesleri çıkmıyor

Nobel ödüllü iftiracı Orhan Pamuk ile gerçeği haykıran İşçi Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek’e ilişkin tavırları sözde demokratların maskesini bir kez daha indirdi. “Türkler 1,5 Milyon Ermeni’yi kesti, 30 bin Kürt’ü katletti” diyerek Türk’e hakaret ettiği için hakkında dava açılan Orhan Pamuk lehine gazetelerinde çarşaf çarşaf haber yapanlar, köşe yazılarında yargıyı alenen hedef alarak destek çıkanlar, İsviçre’de emperyalist bir yalana karşı kampanya başlatan İşçi Partisi lideri Doğu Perinçek’e verilen cezaya ilişkin tek satır yazı yazmıyorlar. Türkleri soykırımcılıkla suçlayan Pamuk’un attığı her adım halen gazetelerde bolca haber olmaya devam eder, ve 301’den açılan davaya ilişkin görüşleri uzun uzun işlenirken, Perinçek’in ’soykırımı’ yok dediği için İsviçre Mahkemesi’nin verdiği ceza ise hiçbir şekilde
eleştirilmiyor.

Yine ödüllendirildi

Üstüne üstlük, Lozan’da emperlayist dış güçlerin Ermeni yalanları ile oynamak istediği oyunlara dikkat çektiği için İP lideri, İsviçre mahkemesi tarafından cezalandırılırmışken, iftiracı Pamuk’a Avrupa ülkelerinden ödüller yağıyor. Nobel ödüllü iftiracı ile ilgili olarak Taraf gazetesinin dünkü nüshasnda 1. sayfadan anonslu “Pamuk yine doktor Pamuk” başlıklı şu haber yer aldı: Orhan Pamuk, Complutense Üniversitesi’nce kendisine doktora ünvanı verilmesi nedeniyle, İspanya’nın başkenti Madrid’de bir dizi etkinliğe katıldı. Kentin sokaklarında dolaşan ve hep yanında taşıdığı dijital makina ile fotoğraf çeken Pamuk, “Ben gittiğim şehirleri yürüyerek tanırım” dedi. Taraf iç sayfasında ise, “Korkmadan gezdi, çünkü Madrid’de” başlığını kullandı.

Kısıtlanıyormuş

Aynı gün Milliyet gazetesinde ise, “Pamuk: Hayatım değiştikçe hayal gücüm engelleniyor” başlıklı şu haber yer aldı: “Türk bakışları” adlı kültür - sanat etkinlikleri ve Complutense Üniversitesi tarafından kendisine fahri doktor unvanı verilmesi nedeniyle İspanya’nın başkenti Madrid’de bulunan Nobel ödüllü yazar Orhan Pamuk, gittiği şehirleri tanımak için her zaman sokaklarında yürüdüğünü söyledi. “Şehir” adlı panelin önceki akşam başlamasından önce Madrid’de kısa bir yürüyüş yapan Pamuk, “Ben her gittiğim şehirde yürürüm, şehri böyle tanımayı seviyorum” dedi. İspanya iç savaşı ve diktatör Franco döneminde entelektüel sanatçıların tek buluşma noktası olan “Gijon Cafe”ye de giden Pamuk, ünlü İspanyol heykeltıraş Cristino Mallo’nun sürekli oturduğu ve artık adına adanan masada fotoğraf çektirdi. Pamuk, yürüyüşüne eşlik eden AA muhabiriyle sohbeti sırasında, 5-6 yıldır hayatının değiştiğini ve kendisini kısıtlanmış gibi hissettiğini anlatarak, “Bu en çok da hayal gücümü engelliyor. Bu kötü bir şey” dedi.


Milliyet gazetesi ile Taraf, Orhan Pamuk’un İspanya’da attığı her adımı yakından takip edip hislerinde tercümanlık yapılor.


Perinçek’e cezaya İsviçre hükümetinden de onay!..

“Yüksek Mahkeme’nin kararına karışamayız”
İsviçre Dışişleri Bakanlığı sözcüsü Jean-Philippe Jeanneraz, İşçi Partisi (İP) Genel Başkanı Doğu Perinçek hakkında İsviçre’deki mahkumiyet kararını değerlendirdi. Jeanneraz, mahkeme kararıyla ilgili yorum yapmaktan kaçındı ve davanın Vaud kantonu adli makamları tarafından resen yürütüldüğünü hatırlattı. Sözcü, “İsviçre hükümetinin, federal mahkemenin (Yüksek Mahkeme) kararı hakkında bilgi edindiğini” belirterek, “Kuvvetler ayırımı ilkesi uyarınca hükümet, bir İsviçre mahkemesinin kararı hakkında görüş bildirmemektedir” dedi. Sözcü Jeanneraz, Ermeni iddialarına ilişkin bir soru üzerine ise hükümetin, “Osmanlı İmparatorluğunun son dönemine ait olayların aydınlatılması ve bunların kendi çerçevesi içinde mütalaa edilerek değerlendirilmesinin tarih araştırmacılarının görevi olduğu” görüşünü taşıdığını ifade etti. Jeanneraz, Ermeni iddialarına ilişkin İsviçre hükümetinin resmi görüşünü ise, “İsviçre hükümeti, Osmanlı İmparatorluğunun son dönemine ait olayların aydınlatılması için bir tarihçiler komisyonu kurulmasının yararlı olacağına inanmaktadır” ifadesiyle açıkladı.

“Ermeni soykırımı emperyalist bir yalandır” dediği için yargılandı
İşçi Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, 2005 yılında İsviçre’nin Winterthur kentinde düzenlenen bir konferans sırasında, “Ermeni soykırımı emperyalist bir yalandır” dediği için, İsviçre’de Ermeni iddialarını “inkar” yasasını ihlal ettiği gerekçesiyle 2007 yılında Lozan’da yargılandı. Lozan mahkemesi, 6 ve 7 Martta yaptığı duruşmalar sonunda Perinçek’i 90 gün hapis cezası karşılığında, her günü 100 İsviçre Frangı (yaklaşık 102 YTL) olmak üzere 9 bin İsviçre Frangı para cezasına çarptırdı ve bu cezayı iki yıl tecil etti. Mahkeme, ayrıca 3 bin frank para cezası verdiği Perinçek’in, sembolik olarak bu ülkedeki Ermeni cemaatine 1000 frank, davayı açan Ermeni cemaati lideri Sarkis Şahinyan’a da 10 bin frank ödemesini istedi. Perinçek’in Lozan mahkemesinin verdiği karara itiraz için başvurduğu İsviçre Federal Mahkemesi (Yüksek Mahkeme) ise Perinçek’in itirazını haksız bularak, Lozan mahkemesinin verdiği kararı önceki gün onadı. Bu arada Perinçek’in İsviçreli avukatı Laurent Moreillon, İsviçre Yüksek Mahkemesinin bu kararı üzerine müvekkilinin Avrupa İnsan Hakları Mahkemesinde (AİHM) dava açacağını bildirdi.

Dışişlerinden tepki
Dışişleri Bakanlığı, İsviçre Federal Mahkemesinin, İşçi Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek’in Lozan Bidayet ve Bölge İstinaf Mahkemelerinin aleyhine aldığı kararlara yaptığı itirazı reddetmesinin ardından, mahkemelerin kararlarını her şeyden önce ifade özgürlüğünün ciddi bir ihlali olarak mütalaa ettiğini bildirdi. Bakanlık açıklamasında, “İlk mahkeme kararı üzerine yapılan açıklamada belirtilen görüşlerimizi aynen korumaktayız. Bu mahkeme kararlarını her şeyden önce ifade özgürlüğünün ciddi bir ihlali olarak mütalaa ediyoruz” denildi. Açıklamada, kararlara, sübjektif değerlendirmeleri esas alan bir anlayışın hakim olduğu belirtilerek, kararlarda, 1915 olayları hakkında Ermeni çevrelerinin kendilerince inşa ettiği hafıza ve bazı kesimlerin yanlış kanaatlerinin tarihsel gerçekler yerine konulduğu ifade edildi.


Bakanlık Türkiye’yi iftiracı Pamukla tanıtıyor
Dışişleri Bakanlığı tarafından yurt dışı için hazırlanan, yabancı erkan, elçilikler ve üst düzey protokole dağıtılan 2008 yılı takviminde, sözde ’Ermeni soykırımı’ ile ilgili açıklamalarıyla tepki çeken Nobel ödülü sahibi yazar Orhan Pamuk, “Elime silah almaktansa bir parça kağıttan ‘Türk vatandaşlığından’ feragat etmeyi tercih ederim” sözleriyle öfkeleri üzerine çeken ünlü yönetmen Fatih Akın ve “İslamcılar güç kazandı, azınlıkta kaldık. Tüm bakan eşleri türbanlı. Türkiye rüyalarımız öldü. İleride ülkeden ayrılabilirim” sözleriyle dikkatleri üzerine çeken
Fazıl Say’a yer verdi.