DHA'da yer alan habere göre, NASA ekiplerinin numune toplaması için Bennu göktaşına gönderdiği OSIRIS-REx uzay aracının yeni görüntüleri yayınlandı.
4 SAATLİK BİR ÇALIŞMANIN ESERİ
OSIRIS-REx uzay aracı 4 saatlik bir çalışmanın ardından Bennu göktaşındaki belirlenen bölgeye başarılı bir şekilde indirmeyi başardı. Yüzeyden en az 60 gram numune toplamak için gönderilen aracın asteroit yüzeyinden numune toplayıp toplayamadığı ise henüz bilinmiyor.
PARÇALAR DÜNYA'YA GÖNDERİLECEK
NASA'nın Osiris-REX adlı uzay aracı Asteroit 101955 Bennu'nun yüzeyine inip orada kalmayacak, sadece örnek toplamaya yarayan metal uzantısı ile tenis kortu büyüklüğündeki düz bir alana değecek ve bu temas sırasında yüzeyden kopan ufak parçaları hapsedip dünyaya gönderecek.
150 YIL İÇİNDE DÜNYAYA ÇARPMA RİSKİ VAR
New York'ta bulunan Empire State gökdeleni çapındaki Bennu aynı zamanda 150 yıl içinde dünyaya çarpma riski olan bir gök cismi. Toplanan örnekler gerekirse asteroide nasıl müdahale edilebileceğinin bilgisini de sağlamış olacak.
GEZEGEN BUNA HAZIR DEĞİL
Gezegenimizin göktaşı çarpmasına karşı hazır olmadığı uyarısında bulunan NASA çalışanı Dr Joseph Nuth, American Geophysical Union'ın toplantısında yaptığı konuşmada sürpriz bir asteroide müdahale edecek sürenin olmayabileceğinin altını çizdi. En büyük sorunun insanlığı böyle bir durumda ne yapacağına dair kesin bir yol haritasının bulunmaması olduğunu belirten Nuth, bu denli bir riskin her an gerçekleşebileceğini vurguladı.
Çocuklarda yüksek ateş riskli midir?
Tansiyon hastalığı teşhis ve tedavisi nedir?
Obezite cerrahisi hakkında bilmeniz gerekenler