Narin’in tabutunda acı detay. Son isteği gelinlik giymekti

Narin’in tabutunda acı detay. Son isteği gelinlik giymekti

Ptopsi işlemleri tamamlanan Narin Güran’ın cenazesi Adli Tıp Kurumu’ndan çıkarıldı ve yakınları tarafından alındı. Narin'in cenazesi öldürüldüğü Tavşantepe Köyü'nden değil Batı Karakoç Köyü'nden kaldırıldı. Narin'in tabutundaki detay ise yürekleri dağladı.

Merkez Bağlar ilçesinin Tavşantepe Mahallesi'nde 21 Ağustos'ta kaybolan ve dün Eğertutmaz Deresi'nde cansız bedenine ulaşılan 8 yaşındaki Narin Güran'ın ölümüne ilişkin Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma sürüyor.

Diyarbakır Adli Tıp Kurumundaki otopsinin ardından yakınlarına teslim edilen Narin Güran'ın cenazesinin bugün defnedileceği belirtildi.

aa-20240909-35600305-35600299-diyarbakirda-olu-bulunan-narin-guran-son-yolculuguna-ugurlandi.jpg

CENAZESİ KOMŞU KÖYDEN KALDIRILDI

Narin'in cenazesi, öldürüldüğü Tavşantepe Köyü'nden değil, Batı Karakoç Köyü'nden kaldırılıyor. Güran'ın köye getirilen cenazesinde tabutun üzerine örtülen gelinlik dikkat çekti.

Güran kaybolduktan sonra konuşan annesi "Narin amcasının oğlunun düğününde gelinlik giymek istiyordu. Bana gelinlik al demişti" ifadelerini kullanmıştı.

SAVCILIK TUTANAĞI ORTAYA ÇIKTI

Diyarbakır'da 21 Ağustos günü Kuran kursundan çıktıktan sonra 'kaybolan' sekiz yaşındaki Narin Güran'ın 19 gün sonra, daha önce en az üç kez ayrıntılı arama yapılan Eğertutmaz Deresi'nin kenarında, üzeri taş ve dallarla kapatılmış bir çuval içinde, son görüldüğü kıyafetlerle ölü bulunmasına ilişkin savcı tutanağı ortaya çıktı.

Tutanakta, ölüm sebebinin ve zamanının henüz belirlenemediği bilgisi dikkat çekti. Tutanağa göre, "delici alet veya ateşli silah yaralanması, iç kanama bulgusu elde edilemedi." Savcılık, "Cesetteki çürüme sebebiyle ölüm zamanına ilişkin bir beyanda da bulunulamayacağını" da belirtti.

Tutanakta şu ifadeler kullanıldı:

"Cumhuriyet Başsavcılığımızca ölen Narin GÜRAN hakkında yürütülen soruşturma kapsamında 08/09/2024 günü ölenin otopsi işlemleri yapılması için Diyarbakır Adli Tıp Kurumuna sevki talimatı verildiği, cenazenin Diyarbakır Adli Tıp Kurumu Başkanlığına 10:50'de getirildiği, 10:50'den itibaren Adli Tıp Grup Başkanı Eren AKGÜNDÜZ, Morg Ihtisas Dairesi Başkanı Servet KUZU, Adli Tip Şube Müdürü Sedat GÜLDOGAN, Adli Tip Uzmanı Emine SEVINDIR, Adli Tip Uzmanı Halit ERÖZ, Adli Tip Uzmanı Ramazan BUĞDAYCI, Adli Tip Uzmanı Kerim AYTAR, Patoloji Uzmanı Zübeyir TURAN ve ayrıca Gazi Yaşargil Eğitim ve Araştırma Hastanesinde görev yapan ve dosya için görevlendirilen Esra ERCIN, 3 adet otopsi teknikeri ve Cumhuriyet Savcılarımız Ahmet KUŞAK. Batuhan KARTAL ve Berat SAGIR ile beraber otopsi işlemlerine başlanıldığı.

Cenaze bütünlüğü bozulmadan önce ve cesedin içerisinde bulunduğu çuvaldan çıkarılmadan skopi işlemlerine tabi tutulduğu, radyoloji uzmanı ve adli tip uzmanları eşliğinde gerekli incelemelerin yapıldığı, sonrasında moleküler ve genetik incelemeye esas olacak biyolojik bulgu, sürüntü örneklerinin detaylıca cesedin her noktasından olacak şekilde alındığı, ceset üzerinden alınan örneklerden istismar dahil her türlü suçu ortaya çıkaracak şekilde örneklerin alındığı, toplamda 91 adet örnek alındıktan sonra cesedin tekrar skopi işlemine tabi tutulduğu, skopi işlemi ardından klasik otopsi yapılmak üzere ceset otopsi salonuna alındı.

Otopsi işlemleri yukarıda belirtilen Adli Tip uzmanları eşliğinde yapılan işlemlerin tümü kamera kaydı alınmak suretiyle usulüne uygun bir biçimde başlanıldığı. Adli Tip Uzmanlarınca cesedin açıldığı, sol bacak diz kapağında itibaren kopma olduğu cesedin bulunduğu bir çuval içerisinde cesede ait olduğu değerlendirilen muhtemel kaval kemiği olduğu değerlendirilen, kemiğin muhafaza altına alınarak diğer kemik parçalarının da alınarak beraber İstanbul Adli Tıp Kurumu Başkanlığına gönderilerek bacaktaki kopmanın sebebinin ancak burada yapılacak inceleme ile çözümlenebileceği, iç organlarda gerekli incelemelerin yapılarak numunelerin alındığı, cesedin tümü üzerinde hemen her dokudan örnek alınıldığı, alınan doku örnekleri, iç organların üzerinde patolojik çalışmalar yapılması gerektiği, saçlı doku üzerinde gerekli kimyasal incelemelerin yapılması amacıyla örneklerin alındığı, Adli Tip Uzmanlarının ilk izlenimlerinde cesette ciddi anlamda çürüme başlamış olduğundan somut bir beyanda bulunmanın mümkün olmayacağı, yapılan otopsi işleminde bu aşamada gözle görünür bir kesici - delici alet veya ateşli silah yaralanması, iç kanama bulgusu elde edilemediği, cesetteki çürüme sebebiyle ölüm zamanına ilişkin bir beyanda da bulunulamayacağı, kesin ölüm sebebinin Diyarbakır Adli Tıp Kurumu Biyoloji İhtisas Dairesi'nce yapılacak moleküler incelemeler, patolojik çalışmalar, Istanbul Adli Tip Kurumuna gönderilen numuneler üzerinde yapılacak incelemeler ile belirlenebilecegi Adli Tip Heyetince belirtilmiştir."

İL MÜFTÜSÜ CELAL BÜYÜK'TEN YÜREK BURKAN SÖZLER

Diyarbakır’ın Merkez Bağlar ilçesine bağlı Tavşantepe Mahallesi'nde 21 Ağustos'ta kaybolan ve 8 Eylül’de Eğertutmaz Deresi’nde ölü olarak bulunan 8 yaşındaki Narin Güran’ın ölümüyle ilgili Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından başlatılan soruşturma devam ediyor.

Diyarbakır Adli Tıp Kurumu’nda yapılan otopsinin ardından ailesine teslim edilen Narin Güran’ın cenazesi, Bağlar ilçesi Batıkarakoç Mahallesi’ndeki Batıkarakoç 2. Camisi’ne getirildi. Cenaze namazını kıldıran Diyarbakır İl Müftüsü Celal Büyük, burada yaptığı konuşmada şu ifadeleri kullandı:

"Bugün burada musallada yatan, aslında vicdanımızdır, insanlığımızdır. İnsanlığımızdan ve vicdanımızdan utandığımız bir gündeyiz. Allah, bizleri vicdan sahibi ve ahlaklı bireyler eylesin. Toplum olarak insanlığımızı yeniden gözden geçirmeli ve Kur’an ile sünnetin öğrettiği doğrultuda bir toplum olmalıyız. Narin’in cennette olduğu kesin, ancak bu acı olayın sorumluları mutlaka hesap verecektir. Bizlerin, bu minik yavrumuzun cenazesini kıldırırken Allah’a nasıl hesap vereceğimiz konusunu düşünmemiz gerekiyor. Vicdanımızı ve insanlığımızı tekrar sorgulamalıyız. Allah, yavrumuza rahmetiyle muamele eylesin."