Narin'in otopsi işlemi sona erdi. Cenazesi köyünde toprağa verilecek

Narin'in otopsi işlemi sona erdi. Cenazesi köyünde toprağa verilecek

Otopsi işlemleri için Adli Tıp'ta tutulan Küçük Narin'in cenazesi ailesine teslim edilmedi. Narin'in cenazesi köyü Tavşantepe'de yarın defnedilecek.

Diyarbakır'da kaybolduktan 19 gün sonra cansız bedeni Eğertutmaz Deresi'nin kıyısında üzeri taş ve ağaç parçaları ile saklanmış şekilde bulunan Narin Güran'ın Adli Tıp Kurumu'ndaki otopsisi sona erdi. Narin Güran'ın deforme olmuş bedeni 13 kişilik uzman ekip tarafından incelendi. Yaklaşık 10 saat süren otopsi tamamlandı. Narin'in cenazesi yarın Adli Tıp Kurumu'ndan alınarak köyünde toprağa verilecek.

Otopsi hakkında açıklama yapan Diyarbakır Barosu Başkanı Av. Nahit Eren, otopsinin 10 saat gibi bir sürede tamamlandığını belirterek "Bedeni 19 günden kaynaklı deforme olmuş. Şu an ölüm sebebi bilinmiyor" demişti.

BAKAN TUNÇ AÇIKLAMA YAPTI

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda, “Yüreğimizi yakan Narin Güran evladımızın ölümüne ilişkin Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kesin ölüm nedeninin tespit edilebilmesi amacıyla Diyarbakır Adli Tıp Kurumu'nda adli tıp uzmanlarınca sabah saat 10.30'da başlayan otopsi işlemi akşam saat 21.40'ta tamamlanmıştır.

Uzman adli tıp heyeti tarafından yapılan otopsi işleminde, alınan doku örnekleri üzerinde kimyasal, biyolojik, patolojik ve diğer bazı incelemelerin yapılması gerekmektedir.

RAPOR DÜZENLENECEK

Bu sebeple alınan örneklerden bir kısmı Diyarbakır Adli Tıp Grup Başkanlığınca, bir kısmı ise İstanbul Adli Tıp Kurumu Başkanlığınca incelendikten sonra kesin ölüm sebebine ilişkin rapor düzenlenecektir.

Soruşturmanın bu aşamasında gözaltına alınan kişilerin ifade işlemleri sürmektedir." ifadelerine yer verdi.