Mersin Üniversitesi (MEÜ) Mühendislik Fakültesi Gıda Mühendisliği Bölümü, Türkiye’de bir ilke imza attı. Nar suyu üretim işletmelerinde ’atık’olarak değerlendirilen nar kabuğu ve nar çekirdeğiyle birlikte yine nohut üretim fabrikalarındaki atıklardan ekmek üretildi.
Sindirimi kolaylaştırıyor
Üniversite bünyesinde yer alan ’Gıda Araştırma ve Uygulama Merkezi’nde nar kabuğu ve çekirdeğinden üretilen ekmeğin, kanseri önleyici özelliğe sahip olduğu, sindirimi de kolaylaştırdığı belirtildi. Gıda Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Mahir Turhan, nohudun var olan özelliklerini ekmeğe işlerken, özellikle sıfır yağ ve yine sıfır tuzla üretmeye çalıştıklarını, söz konusu ekmekte tuzun olmamasının yüksek tansiyon hastaları için, yağın olmamasının da fazla kalori alınmaması açısından oldukça önemli olduğunu kaydetti.