Naim kaderine terk edildi!

Naim kaderine terk edildi!

Naim kaderine terk edildi!

Türk spor tarihine adını altın harflerle yazdıran Naim Süleymanoğlu sağlık sisteminin kurbanı oldu. Yoğun bakımda tutulan rekortmen halterciye 'tatil' günü olduğu için teşhis konulamadı

Kariyeri boyunca 46 kez dünya rekoru kırdı; en büyük organizasyonlarda Türk Bayrağı'nı gururla göndere çektirdi; Türk spor tarihinin en başarılı ismi oldu. Şimdi ise sıradan bir devlet hastanesinde hekimlerin himmetini beklemeye başladı! Ataköy'deki evinde bir kaç kez bayıldığı için Bakırköy Dr. Sadi Konuk Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırılan olimpiyat, dünya ve Avrupa şampiyonu haltercimiz Naim Süleymanoğlu'na, aradan geçen iki güne rağmen hâlâ teşhis konulamadı.

Tatilde uzman yok
Önce yüksek ateş dendi, ardından kalp krizi, beyin kanaması, karaciğer, akciğer fonksiyon bozuklukları, diyabet... Literatürde ne kadar hastalık varsa hepsi sayıldı. Hastane yetkilileri, teşhis konulamadığı için net bir açıklama yapmaktan kaçındı. Dün resmi tatil olduğu için uzman hekim bulunmayan hastanede tomografi ve tahlil sonuçları bile gerektiği gibi okunamadı. Bugün cumartesi, yarın pazar... Dünyayı kaldıran Naim Süleymanoğlu, eğer sağlık sisteminin de yükünü kaldırabilirse pazartesi günü hastalığının ne olduğunu öğrenebilecek.

Eşi perişan oldu
Naim Süleymanoğlu'nun eşi Türkan Süleymanoğlu hastanenin bahçesinde sabahladı; şampiyonun kardeşi Muharrem Süleymanoğlu ile birlikte. Yanlarında da bir kaç eş-dost vardı; o kadar... Halter Federasyonu Başkanı Hasan Akkuş haberi alır almaz Ankara'dan geldi; ailenin acısına ortak olmaya çalıştı. İkinci sınıf futbolcuların bile peşinden koşturan gazetecilerin birçoğu ise 'dünyayı kaldıran' adamı yalnız bıraktı.

Hastanede skandal
Üç günden beri Bakırköy Dr. Sadi Konuk Eğitim ve Araştırma Hastanesi yoğun bakım ünitesinde tutulan rekortmen halterci Naim Süleymanoğlu'nun rahatsızlığının tespitinde dün şok bir gelişme yaşandı. 1 Mayıs'ın resmi tatil ve ardından haftasonu olması nedeniyle hastanede uzman hekimin bulunmayışı hastalığın teşhisini geciktirdi.

Tahliller Adli Tıp'tan
Müşadahe altında tutulduğu hastanede tahlilleri dahi yapılamayan Naim için Adli Tıp Kurumu'ndan destek istendi. Naim'in tahlil numuneleri Adli Tıp'a gönderildi ve buradan gelen sonuca göre teşhis kondu. Tahlil sonuçlarından elde edilen ilk verilere göre Naim'in akciğer ve karaciğerinde sorun olduğu, kalbinin de yüzde 40 verimle çalıştığı belirlendi.

Haber: Faruk MALİK