Mutancana tarifi- Mutancana nedir

Mutancana tarifi- Mutancana nedir

Mutnacana Osmanlı mutfağının en tanınmış yemeklerinden biri. Kuzu eti ve meyvelerle yapılan mutancana, tatlı ile tuzlunun bir araya geldiğinde ne kadar lezzetli olabileceğini gösteren en iyi örneklerden. Sizin için mutancananın malzemelerini ve tarifini araştırdık. Çok seveceğinize emin olduğumuz bu yemeği beğeninize sunuyoruz.

Mutancana tarifi Nasıl yapılır?

Tereyağını tencerede eritip kuşbaşı doğranmış etleri içine ekleyin.

Etler suyunu salıp çekene kadar karıştırarak kavurun.

Soğanları yemeklik doğrayıp etlere ekleyin ve birkaç dakika daha kavurun.

Ilık suyu ekleyip kısık ateşte 45 dakika kadar pişirin.

Bu esnada bademleri haşlayıp kabuklarını soyun.

İncirleri ve kayısıları ince ince doğrayın.

Badem, incir ve kayısıyı ayrı bir tavada soteleyin.

Üzüm, erik, bal, sumak ve tuzu ete ekleyip 5 dakika daha pişirin.

Eti tabaklara bölüştürüp üzerine meyveli bademden ekleyip sıcak servis edin. Afiyet olsun…

Yapımı için malzemeler

800 gram kuzu eti

100 gram arpacık soğan

50 gram badem

50 gram kuru kayısı

30 gram üzüm

50 gram kuru erik

50 gram kuru incir

2 yemek kaşığı tereyağı

2 yemek kaşığı bal

Tuz

2 su bardağı ılık su

2 çay kaşığı sumak