Mutancana tarifi Nasıl yapılır?
Tereyağını tencerede eritip kuşbaşı doğranmış etleri içine ekleyin.
Etler suyunu salıp çekene kadar karıştırarak kavurun.
Soğanları yemeklik doğrayıp etlere ekleyin ve birkaç dakika daha kavurun.
Ilık suyu ekleyip kısık ateşte 45 dakika kadar pişirin.
Bu esnada bademleri haşlayıp kabuklarını soyun.
İncirleri ve kayısıları ince ince doğrayın.
Badem, incir ve kayısıyı ayrı bir tavada soteleyin.
Üzüm, erik, bal, sumak ve tuzu ete ekleyip 5 dakika daha pişirin.
Eti tabaklara bölüştürüp üzerine meyveli bademden ekleyip sıcak servis edin. Afiyet olsun…
Yapımı için malzemeler
800 gram kuzu eti
100 gram arpacık soğan
50 gram badem
50 gram kuru kayısı
30 gram üzüm
50 gram kuru erik
50 gram kuru incir
2 yemek kaşığı tereyağı
2 yemek kaşığı bal
Tuz
2 su bardağı ılık su
2 çay kaşığı sumak