Mustafa Özbek'e adliyede sevgi seli

Mustafa Özbek'e adliyede sevgi seli

Mustafa Özbek'e adliyede sevgi seli

Özbek’e büyük destek
Beşiktaş’taki İstanbul Adliyesi önünde toplanan bir grup, Ümraniye soruşturması kapsamında gözaltına alınan Türk Metal-İş Sendikası Başkanı Mustafa Özbek’e destek verdi. Aralarında Özbek’in oğlunun da bulunduğu kalabalık bir grup adliye çevresinde toplandı. Üç farklı noktada
toplanan göstericiler Türk bayrakları ve Mustafa Özbek posterleri taşırken, ellerindeki, “Adalet yarın size de lazım olacak” yazılı pankartlar dikkat çekti. Öte yandan adliye çevresinde yoğun güvenlik önlemleri alan çevik kuvvet polisi, adliyenin ön kısmına çıkan sokak girişlerini kapattı.

4 sendikacı serbest kaldı
Gözaltındaki Türk Metal Sendikası mensubu 4 kişi ile gazeteci Ünal İnanç, savcılık sorgusunun ardından salıverildi. Mustafa Özbek ve Erhan Göksel mahkemeye sevk edildi


Ümraniye soruşturması kapsamında gözaltına alınan Türk Metal Sendikası Genel Başkanı Mustafa Özbek, Türk Metal Sendikası Genel Başkan Yardımcısı Mecit Hazır, Genel Sekreteri Muharrem Aslıyüce, Genel Başkan Yardımcısı ve Türk-İş Genel Teşkilatlandırma Sekreteri Pevrul Kavlak, sendika çalışanı Süleyman Erdinç, Araştırmacı Erhan Göksel ve gazeteci Ünal İnanç İstanbul Emniyet Müdürlüğü’ndeki işlemlerinin ardından Beşiktaş’taki İstanbul Adliyesi’ne sevk edildi.

Sorgu 9 saat sürdü
Cumhuriyet Savcısı tarafından 9 saat boyunca sorgulanan Mustafa Özbek ile Erhan Göksel tutuklanmaları istemiyle nöbetçi mahkemeye sevk edildi. Mecit Hazır, Muharrem Aslıyüce, Pevrul Kavlak, Süleyman Erdinç ve Ünal İnanç ise savcılık sorgusunun ardından serbest bırakıldı.

Konuşmalar soruldu
Gazetecilerin sorularını yanıtlayan Gazeteci Ünal İnanç, “Savcılık sorgusunda bizim daha önce görüştüğümüz, konuştuğumuz kişilerle ilgili sorular sordular” dedi. İnanç, yorgun olduğunu belirtti ve evine gideceğini söyleyerek adliyeden ayrıldı.