Müslüm Gürses anılıyor. Müslüm Gürses ne zaman öldü? Müslüm Gürses’in ölüm yıldönümü ne zaman?

Müslüm Gürses anılıyor. Müslüm Gürses ne zaman öldü? Müslüm Gürses’in ölüm yıldönümü ne zaman?

Müslüm Gürses, ölümünün 7.yılında anılıyor. Müslüm Gürses ne zaman öldü?, Müslüm Gürses neden öldü? sorularının cevabı hayranları tarafından aranan sorular arasında yer alıyor. 44 Yıllık sanat hayatında 78 albüme imza atan Müslüm Gürses ile ilgili merak edilenler haberimizde…

Arabesk müziğin “Baba” lakaplı usta sanatçılarından Müslüm Gürses ölümünün 7.yılında sevenleri tarafından anılıyor. Müslüm Gürses, neden öldü, ne zaman öldü? sorularının cevabı haberimizin detayında…

MÜSLÜM GÜRSES NEDEN VE NE ZAMAN ÖLDÜ?

Müslüm Gürses, 15 Kasım 2012’de geçirdiği by-pass ameliyatının ardından akciğer ve kalp yetmezliği sebebiyle yoğun bakıma alındı. Solunum cihazına bağlanan Gürses, dört ay yoğun bakımda kaldıktan sonra 3 Mart 2013’te İstanbul Memorial Hastanesinde hayatını kaybetti. Hayranlarının yoğun katılımıyla gerçekleşen cenaze töreni sonrası usta sanatçı Zincirlikuyu Mezarlığı’na defnedildi.

muhterem-nur-muslum-gurses-bir-kere-bile-seni-seviyorum-demedi-313061-5.jpg

 

MÜSLÜM GÜRSES’İN HAYAT HİKAYESİ

7 Mayıs 1953’te Şanlıurfa’nın Halfeti ilçesinde Fıstıközü köyünde dünyaya gelen Müslüm Gürses, üç yaşına geldiğinde ailesiyle beraber Adana’ya göç etti. Ahmet ve Zeynep adında iki kardeşi olan Gürses, çocukluğundan beri şarkı söylemeye meraklıydı. Gürses, 12 yaşına geldiğinde Adana’da çay bahçesinde şarkılar söylemeye başladı. Terzi ve kunduracı çıraklığı yapan Gürses, aynı zamanda gazinoda sahne almaya başladı.

14 yaşında Adana Aile Çay Bahçesi tarafından düzenlenen yarışmaya katılan Gürses, birinci oldu. 17 yaşına geldiğinde ise TRT-Adana-Çukurova Radyosu'nda da her hafta Cumartesi günü canlı olarak türküler söylemeye başladı. 1968’de ise ilk 45’liği olan “Emmioğlu/Ovada Taşa Basma” plağını çıkarttı. Küçük yaşta babasının annesi ve kız kardeşini öldürmesi sonrası hayata tek erkek kardeşi olan Ahmet ile devam eden Gürses, 1969’da İstanbul’a gitti. İstanbul'da Palandöken firması ile çıkış parçası olan "Sevda Yüklü Kervanlar"ı içeren "Sevda Yüklü Kervanlar/Vurma Güzel Vurma" isimli 45'lik Plağı çıktı. Bu plak tam 300.000 adet satarak rekor kırdı.

Askerlik görevi için sanat hayatına ara veren sanatçı, askerlik sonrası İstanbul’a gelerek Palandöken firmasıyla tam 13, sonra Bestefon firması ile tam 4, daha sonra Hülya Plak ile 15 ve nihayet Çın Çın Plak ile 2 adet 45'lik plak doldurdu. Gürses’in diğer albümleri ise şu şekilde: 2006 Gönül Teknem, Aşk Tesadüfleri Sever, 2009 Sandıki 2010 Yalan Dünya. 

44465-a0034d89.jpg

HAYATI FİLM OLDU

Arabesk Müziğin sevilen ismi Müslüm Gürses'in hayatı 2017 yılında sinemaya aktarıldı. Müslüm Gürses'in Timuçin Esen tarafından canlandırıldığı film'de Zerrin Tekindor, Ayça Bingöl gibi isimler yer aldı. 

2286794.jpg