Muğla'daki kazada bir profesör 2 eski belediye başkanı öldü... Nereden çıktı bu trafik terörü

Muğla'daki kazada bir profesör 2 eski belediye başkanı öldü... Nereden çıktı bu trafik terörü

Muğla’nın Seydikemer ilçesinde arı kovanı yüklü kamyonla otomobilin çarpışması sonucu meydana gelen trafik kazasında 5 kişi hayatını kaybetti. Ölenlerden 2'sinin eski belediye başkanı, birinin de profesör olduğu belirtildi.

Mardin ve Gaziantep''te 35 kişinin hayatını kaybettiği kazalar gündemdeki sıcaklığıunı korurken bir katliam gibi kaza haberi de Muğla Seydikemer''den geldi.  Süleyman Sazboğaz (54) idaresindeki 07 PY 619 plakalı, arı kovanı yüklü kamyon, Fethiye Antalya kara yolu Dont mevkisinde sürücüsü henüz belirlenemeyen 07 ACK 674 plakalı otomobille çarpıştı.

İhbar üzerine kaza yerine sağlık, itfaiye, polis ve jandarma ekipleri gönderildi.

Otomobildeki Süleyman Kılınç (66), Ünal Karapınar (58), Kenan Demirayak (61) ile Mevlüt Şimşek''in (57) kaza yerinde yaşamını yitirdiği kaydedildi.

Çarpışmanın şiddetiyle devrilen kamyonun sürücüsü ile araçtaki Yunus Sazboğaz (29) ve Adnan Zeybek (63) de yaralandı.

Yaralılar, arıcı kıyafeti giyen ekipler tarafından yapılan ilk müdahalelerinin ardından Fethiye ilçesindeki hastanelere sev edildi. Ancak kamyon sürücüsü Süleyman Sazboğaz da kaldırıldığı hastanede yapılan müdahalelere rağmen kurtarılamadı.

Kaza nedeniyle kara yolunda ulaşım, alternatif yollardan kontrollü olarak sağlandı. Çevreye savrulan arı kovanları, bölgeye çağrılan arıcılar yardımıyla toplandıktan sonra kara yolu ulaşıma açıldı.

İKİ BAŞKAN VE PROFESÖR HAYATINI KAYBETTİ

Diğer yandan, Mevlüt Şimşek ile Süleyman Kılınç''ın Burdur''un Altınyayla ilçesinde eski belediye başkanlığı görevinde bulundukları, Prof. Dr. Kenan Demirayak''ın ise birçok esere sahip bilim insanı olduğu öğrenildi.

GAZİANTEP VE MARDİN''DE PEŞ PEŞE FELAKET: 35 KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ

Türkiye önceki gün peş peşe iki felaketi yaşadı. İlk olay Gaziantep''te meydana geldi. TAG Otoyolu''nun Nizip bölümünde yaşanan kazada 15 kişi hayatını kaybetti, 29 kişi yaralandı. Bu kazanın ardından ikinci facia haberi Mardin''in Derik ilçesinden geldi. İlçede freni patlayan TIR kalabalığın arasına daldı. Kazada 20 kişi can verdi, 26 kişi yaralandı. Öte yandan Gaziantep''te 15 kişinin öldüğü kazaya karışan otobüs şoförü ile Mardin''deki feci kaza sonrasında gözaltına alınan 2 TIR şoförü tutuklandı.

İlgili Haberler