Müfettişe Gökçek kıyağı iddiası

Müfettişe Gökçek kıyağı iddiası

Müfettişe Gökçek kıyağı iddiası

Müfettişlere Gökçek kıyağı
Sayıştay, Cumhurbaşkanlığı Devlet Denetleme Kurulu (DDK) Başkanı Cemal Boyalı’ya belediye şirketinden yasaya aykırı olarak 18 bin TL ödeme yapıldığını saptadı. Boyalı, ödemenin mevzuata uygun olduğunu savundu

Sayıştay, EGO ve ASKİ’nin ortağı olduğu BUGSAŞ’ta üstlendiği görev nedeniyle “yasaya aykırı” biçimde eski Maliye Teftiş Kurulu Başkanı, Cumhurbaşkanlığı Devlet Denetleme Kurulu (DDK) Başkanı Cemal Boyalı’ya 18 bin TL ödeme yapıldığını saptadı. Sayıştay, “Müfettişlerin belediye şirketlerinde görev alması ve bu görev karşılığı ücret alması mümkün değildir” dedi. Boyalı ise yapılan ödemenin mevzuata uygun olduğunu savunarak, “Çalışmayı gördüm. Aynı kapsamda kişiler varken isimleri yazılmamış sadece benim ismime maksatlı yıpratmak amacıyla yer verilmiş. Denetçinin böyle bir görev ve yetkisi yoktur” dedi.



Talimatı Gül vermişti

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, DDK’nin RTÜK, Telekomünikasyon Kurumu, Sermaye Piyasası Kurulu (SPK), Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu, Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu, Kamu İhale Kurumu, Rekabet Kurumu, Tütün, Tütün Mamulleri ve Alkollü İçkiler Piyasası Düzenleme Kurumu’nu denetlemesini istemişti. Sayıştay’ın Ankara Anakent Belediyesi’nde yaptığı denetimlerde Anakent Belediyesi müfettişleri ile eski Maliye Teftiş Kurulu Başkanı Cemal Boyalı’nın da aralarında bulunduğu 14 müfettişe, toplam 197 bin TL ödeme yapıldığı ortaya çıktı. “Arkadaş (denetçi) ciddi bir hata yapıyor” diye konuşan Boyalı ise, “Yönetim kurulu üyesi olduğum BUGSAŞ, Sayıştay’ın denetimine tabi değil” dedi.