Monako Prensi Albert iş adamlarıyla Türkiye’de

Monako Prensi Albert iş adamlarıyla Türkiye’de

Monako Prensi Albert iş adamlarıyla Türkiye’de

Avrupalı heyetlerin biri gidip biri geliyor. İngiliz, Hollanda, Belçika derken, bu hafta Türkiye, Monako heyetini ağırlayacak.. Monako Prensi II. Albert Ankara’da  en üst düzeyde ağırlanacak.. Kazakistean seyahatinin ardından Monako Prensi Albert  30 kadar Monakolu şirketin yöneticileri ile birlikte Türkiye’ye geldi... Prens Albert’ın bugün ve yarın gerçekleşecek resmi ziyaretine ikili ekonomik ilişkilerin geliştirilmesi konusu damgasını vuracak. Efsanevi ABD’li sinema yıldızı Grace Kelly’nin oğlu Prens Albert, bugün sabah  Ankara’daki resmi temaslarına başlamadan önce Anıtkabir’e giderek saygı duruşunda bulunacak. Bunun ardından Çankaya Köşkü’nde Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ile bir araya gelecek olan Prens Albert, daha sonra Başbakan Erdoğan ile çalışma yemeğinde buluşacak.

 

İTO’da işadamlarıyla
Monako Prensi, Ankara’nın ardından geçeceği İstanbul’da yarın  Monako Ekonomik Kalkınma Odası (CDE) ve İstanbul Ticaret Odası (İTO) üyelerinin bir araya geleceği toplantının açılışını yapacak. Toplantı sırasında iki ülkenin şirketleri arasında yapılacak temaslarda işbirliği olanakları araştırılacak. Bu arada, Türkiye’ye yapılan geziyi değerlendiren CDE Başkanı Michel Dotta, Türkiye’nin iş dünyasının çok ilgilendiği bir ülke olduğunu belirterek Avrupa ile Asya’nın birleştiği noktada bulunan Türkiye’yi iş dünyası için “ümit verici” bir ülke olarak niteledi. Dotta, Türkiye’nin 2011 yılında 8.5’lik bir büyüme oranı ile Çin’in hemen arkasında en çok büyüyen ikinci ülke olduğuna vurgu yaptı.
Michel Dotta, Nice ile İstanbul arasında 3 saatten az süren günlük ve doğrudan uçak seferlerinin olduğuna dikkat çekerek İstanbul’a kolay erişimi, “apaçık bir koz” olarak niteledi.