Modernlik ve İslam birleşecek!

Modernlik ve İslam birleşecek!

Modernlik ve İslam birleşecek!

AKP’nin gizli ajandasının değişmediğini, “Müslümanlar da sorun yaşıyor” sözüyle açık eden Dışişleri Bakanı Babacan, bu kez bir adım daha ileri gitti. Bir Alman gazetesine konuşan Babacan, “Türkiye’de İslamiyet, demokrasi ve modernlik birleşiyor. Bu süreç devam ediyor” dedi. 

Bu ne perhiz!
Reform çalışmalarıyla dinin temellerinin yerinden oynatılmasında sakınca görmeyen iktidarın bakanı Babacan, başörtüsü meselesini de istismar etmekten geri kalmadı. Babacan, başörtüsü özgürlüğünü savunuyor görünerek İslam’da reform operasyonunu örtmeye çalıştı.
 

“Sözümün arkasındayım” 

 

Sözlerinin arkasındaymış
“Türkiye’de Müslüman çoğunluk da dini özgürlüklerle ilgili sorunlar yaşıyor” diyerek Türkiye’yi Avrupa’ya şikayet eden Dışişleri Bakanı Ali Babacan ısrarını sürdürdü

AKP’nin gizli ajandasının değişmediğini, “Müslümanlar da sorun yaşıyor” sözüyle açık eden Dışişleri Bakanı Ali Babacan, bu kez bir adım daha ileri gitti.Alman gazetesi  Frankfurter Allgemeine Sonntagszeitung’e konuşan Babacan, “Türkiye’de İslamiyet, demokrasi ve modernlik birleşiyor, bu süreç sürüyor” dedi. “Türkiye’nin AB üyeliğinin diğer ülkelerin üyeliğine benzemeyeceğini, oldukça büyük, diğer birçok AB üyesi ülkeden farklı bir kültürü olduğunu ve gittikçe daha fazla bir şekilde bu ülkelerin değerlerini paylaştığını” söyleyen Babacan, Türkiye’de İslamiyet, demokrasi ve modernlik birleşiyor, bu süreç sürüyor. Bizim üyelik sürecimiz de ilerliyor “ derken  ” Türkiye, AB üyeliği için gerekli olan şartları 2013 yılına kadar yerine getirecektir. Ancak, AB’nin Türkiye’yi almaya ne zaman hazır olacağını bilemiyoruz “ yorumunu yaptı.  

Kendisini savundu
Babacan’ın Avrupa Parlamentosunda yaptığı ” Türkiye’de sadece gayrimüslim azınlıklar değil, Müslüman çoğunluk da dini özgürlüklerle ilgili sorunlar yaşıyor “ diyerek tepki çeken sözleri ile ilgili Babacan’dan bir adım daha geldi. AKP’nin Kızılcahamam kampında da Babacan’ın Türkiye’de Müslüman çoğunluğun da sorunları var” sözleri damgasını vurdu. AKP milletvekilleri, Babacan’a, “Ne dedin de ortalık karıştı?” sözlerine  Babacan, “Ben orada uzun bir konuşma yaptım. Bana azınlıkların sorunlarını sordular, ben de ’Müslümanların da sorunları var’dedim. Sözlerimin arkasındayım, bu sorunları da aşmamız gerekir” dedi.