Mısır püskülü çayı son dönemde popüler olan çaylardan oldu. Aksi düşünülse de mısır püskülü çayını demlemek kolay. Genelde sabahları tüketilmesi tavsiye edilen mısır püskülü çayının nasıl yapılacağını ve faydalarını sizler için derledik. Peki, mısır püskülü çayı nasıl yapılır? Mısır püskülü çayı neye iyi gelir?
Oldukça basit ve kolay bir yöntem üzerinden mısır püskülü çayı hazırlamak mümkün. Böylece düzenli ve dengeli bir şekilde tüketim ile beraber, aynı zamanda mısır püskülü çayının faydaları da değerlendirilebilir.
MISIR PÜSKÜLÜ ÇAYI NASIL DEMLENİR?
- Öncelikle mısır püskülleri küçük küçük doğranmalıdır. Ardından kaynayan suyun içine atılmalıdır.
- Püsküller kesinlikle su ile birlikte kaynatılmalıdır ve buna çok dikkat edilmesi gerekir. Püsküller suyun içine atıldıktan sonra yaklaşık olarak 10 ya da 15 dakika kadar kaynatılmalıdır.
- Daha sonra süzmek suretiyle içmek yeterlidir. Bu şekilde yukarıdaki aşamaları sıralı bir biçimde ele almak suretiyle, mısır püskülü çayını hazır etmek mümkün. Özellikle kısa bir sürede ve kolayca hazır hale gelmesinin yanı sıra, düzenli kullanıldığı takdirde önemli faydaları olduğunu dile getirmek gerekir.
MISIR PÜSKÜLÜ ÇAYI NEYE İYİ GELİR?
Pek çok farklı hastalığa karşı olması ile beraber vücudun direncini artırma noktasında, son dönemlerde mısır püskülü çayı dikkatleri üzerine toplamış durumda. Bu bağlamda doğadaki kaynağın birçok değişik faydası olduğunu ifade etmek mümkün.
- Zengin bir C vitamini deposudur.
- Kan şekerini düşürür.
- Gut hastalığını önemli oranda azaltır.
– Böbrek problemlerini tedavi edici bir etkisi vardır.
- Özellikle altını ıslatma problemi konusunda tedavi edicidir.
- Kanamayı kontrol eder.
- Sindirimi kolaylaştırıcı bir etkisi vardır.
- İdrar söktürücü olarak oldukça etkilidir.
- Pek çok farklı cilt rahatsızlıklarını karşı önleyici ve geçirici bir etkiye sağlar. Böylesi önemli faydaları ile beraber düzenli ve dengeli bir şekilde tüketilebilecek önemli bitki çayları içerisinde yer almaktadır.