Dün akşam yayınlanan MasterChef Türkiye'nin son bölümünde Karadeniz rüzgarları esti. Takım kaptanları Karadeniz mutfağının vazgeçilmezi mısır ekmeğini en iyi şekilde yapabilmek için kıyasıya mücadele etti. Kokusu ile iştahları kabartan mısır ekmeğinin yapılışı, MasterChef izleyicileri için merak konusu oldu. Peki mısır ekmeği nedir? Mısır ekmeği nasıl yapılır? Mısır ekmeği yapmanın püf noktaları neler? İşte mısır ekmeği tarifi ve yapılışı.
-MISIR EKMEĞİ MALZEMELERİ NELERDİR
1 kilogram mısır unu
1 paket kabartma tozu
3 yemek kaşığı yoğurt
Yarım su bardağı sıvı yağ
Tuz
1 tatlı kaşığı şeker
Yarım su bardağı un
1 su bardağı kaynara su
-EN KOLAY MISIR EKMEĞİ NASIL YAPILIR
Tüm malzemeleri derin bir kaba alın ve üzerine 1 su bardağı kaynar su ekleyip hamur haline gelene kadar karıştırın. Kıvam alana kadar yavaşça su eklemeye devam edin.
Hamuru düz bir fırın tepsisine her yanı eşit olacak şekilde yayın.
Üzerine hafifçe un serpin.
190 dereceye ayarlanmış fırına tepsiyi yerleştirin.
Ekmeğin üzeri kızarınca fırını kapatın ve 5 dakika daha fırında bekletin.
Fırından çıkardığınız mısır ekmeğini dilimleyip sıcak veya soğuk olarak servis edebilirsiniz.