Miniklerden büyük mesaj

Miniklerden büyük mesaj

Miniklerden büyük mesaj

Trabzon’da bir ilköğretim okulunda okuyan 60 kız öğrenci bellerine kadar uzanan saçlarını
küresel ısınmaya ve su tasarrufuna dikkat çekmek için okulda düzenlenen bir etkinlikle kestirdi

Trabzon’un Akçaabat ilçesindeki Mehmet Arslantürk İlköğretim Okulu’nun kız öğrencileri, küresel ısınmaya ve su tasarrufuna dikkati çekmek için bellerine kadar uzanan saçlarını okulda kestirdi. Okulun Müzik Kulübü’nün organize ettiği etkinlikte, yaklaşık 60 kız öğrencinin bellerine kadar uzanan saçları, okulun velilerinden olan kuaför tarafından müzik odasında kesildi. Kulübün rehberi olan müzik Öğretmeni Sema Erenel, dünyanın geleceğini ilgilendiren büyük bir tehlike olan küresel ısınmaya dikkati çekmek istediklerini söyledi.

Öğrenciler mutlu
Erenel, “Uzun saçların kesilmesiyle büyük su tasarrufu sağlanıyor. Ayrıca şampuan, saç kremi gibi kimyasal maddelerin kullanımını azaltıyoruz.

Su ve elektrik tasarrufu
Saç kurutma makinesinin işlevini azaltarak elektrik tasarrufu yapıyoruz. Böylece dünyamızın geleceğine katkıda bulunuyoruz” dedi. Kendisinin de öğrencileri gibi uzun olan saçlarını kestirdiğini anlatan Erenel, “Öğrencilerimiz ve aileleri durumdan çok memnunlar. Biz, başlattığımız bu uygulamayı sürdürmek, diğer öğrencilerimizin de saçlarını velilerinin izni doğrultusunda kestirmek istiyoruz” diye konuştu.

Saçlarını kestiren öğrenciler projeden mutlu olduklarını belirterek, “Saçlarımız kısalınca sudan, elektrikten, şampuandan tasarruf ediyoruz. Saçlarımız kısalıyor ama dünyamızın ömrünü uzatıyoruz” diye konuştular.