Minibüsler büyüyüp otobüs olacak

Minibüsler büyüyüp otobüs olacak

Minibüsler büyüyüp otobüs olacak

İstanbul'da minibüsler otobüse dönüştürülerek İETT'nin sistemine dahil edilecek ve Akbil'le yolculuk yapılacak. Kalan minibüsler ise şehrin iç noktalarına yönlendirilecek.

İstanbul'da işletmede olan minibüslerin önemli bir bölümü, halk otobüsleri gibi İETT sistemine dahil edilip, otobüse dönüştürülecek. Akbil ve Beşibiryerde şeklindeki tek tip bilet sistemi  bu otobüslerde de geçerli  olacak. Bir merkezden kamerayla kontrol edilebilen otobüsler bir havuz içinde toplanacak.

Ayakta yolcu azalacak
Bir bölgede yolculuklardan alınan günlük ya da aylık hasılat, otobüsler arasında kilometreye göre pay edilecek. Böylece yolcu kapma yarışı ve hat beğenmeme son bulacak Mevcut halk otobüslerinin de bu sisteme dahil olmaları teşvik edilecek. Kalan minibüsler ise şehrin iç noktalarındaki otobüslerin girmekte zorlandığı ara hatlara kaydırılacak. Şoförler, daha kaliteli ve daha konforlu hizmet verecek şekilde eğitilecek. Ayakta yolcu sayısı azaltılacak.

Taksiler SMS'le çağrılacak
Trafiği rahatlatacak ve büyük bir ekonomik kazanç sağlayacak gelişme ise taksilerde yaşanacak. İstanbul'daki bütün taksileri kapsayan bir 'Çağrı Merkezi'  (Call Center) kurulacak. Böylece boş dolaşarak trafikte yarattıkları yük hafifletilirken yakıt tasarrufu sağlanacak. Vatandaşların bulundukları noktadan atacakları sms ile  en kısa mesafedeki durakta bekleyen taksiye binmeleri sağlanacak.