Millî Düşünce Merkezi Anıtkabir'de

Millî Düşünce Merkezi Anıtkabir'de

4. Olağan Büyük Kongresi'ni gerçekleştiren Millî Düşünce Merkezi yeni yönetimi Genel Başkan Sadi Somuncuoğlu başkanlığında Anıtkabir'i ziyaret etti.

Anıtkabir'de mozoleye çelenk koyup 1 dakikalık saygı duruşunda bulunan Sadi Somuncuoğlu ve yönetim kurulu üyeleri daha sonra Misak-ı Millî Kulesi'ne geçti.

Burada Anıtkabir özel defterini imzalayan Sadi Somuncuoğlu deftere şunları yazdı:

Aziz Atatürk,

Vatanımızın kurtarıcısı, Türkiye Cumhuriyetinin kurucu önderi... Millî Mücadele ile ebediyen yaşayacağına inandığımız Türk İstiklâlini müdafaa ve muhafaza eden Büyük Kahraman; manevi huzurunda minnet ve şükranla eğiliyoruz.

Devleti kurarken, "Biz doğrudan doğruya milliyetperveriz ve Türk milliyetçisiyiz. Cumhuriyetimizin dayanağı Türk toplumudur. Bu toplumun fertleri ne kadar Türk kültürü ile dolu olursa, o topluma dayanan Cumhuriyet de o kadar kuvvetli olur." temel ilkesine dayandın.

Aramızdan ayrıldıktan sonra biz, bütün ilkeleri unutmaya başladık. Millîlik ve milliyetçilik düşüncesi bir kenara itildi, kimliksizlik itibar gördü. Türk ülküsünden ve tarih şuurundan mahrum bırakılan nesiller yetişti.

Türkiye Cumhuriyeti ve Bağımsız Türk Devletinin varlığı tartışılır oldu. Tehdit ve tehlikeler arttıkça, seni yeniden hatırlamaya ve keşfetmeye yöneldik. Bütün mazlum milletlere ümit olan MillîMücadelenin ruhunu yeniden anlamaya ve yeniden ateşlemeye yöneldik; kurtuluşun yolunu bulduk.

Sen görevini yaptın; selam sana, rahmet sana. Sıra bizde.