Milas’ta balıkların esrarengiz ölümü

Milas’ta balıkların esrarengiz ölümü

Milas’ta balıkların esrarengiz ölümü

Muğla’nın Milas ilçesinin Kaymakamı Bahattin Atçı, ilçeye bağlı Kıyıkışlacık köyü açıklarındaki balık çiftliklerinde yetiştirilen yaklaşık 200 bin balığın telef olduğunu söyledi. Atçı, Kıyıkışlacık’taki Ziraat Adası ve Kazan Koyu’ndaki 6 balık çiftliğinde balık ölümleri ihbarı üzerine inceleme başlattıklarını kaydetti. İlk belirlemelere göre 6 çiftlikteki 200 bin kadar “çipura” balığının öldüğünü bildiren Atçı, sebebini belirlemek için denizden su örneği alarak, İzmir Veteriner Kontrol ve Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü’ne gönderdiklerini belirtti.

Numuneler alındı

Balıkların yedikleri yemlerden etkilenmiş olabileceğini ifade eden Atçı, “Numune olarak aldığımız ölü balıkları da İzmir İl Kontrol Laboratuvar Müdürlüğüne gönderdik” dedi. Güllük Limanı’nı kullanan gemilerden boşaltılan atıkların balıkları zehirlemiş olabileceğinin iddia edildiğini ifade Atçı, “Gemilerden atık boşaltılıp boşaltılmadığını da araştırıyoruz” diye konuştu. Toplanarak çuvallara konulan ölü balıkların gömüldüğünü bildiren Atçı, balıkların kesin ölüm nedeni belirleninceye kadar çiftliklerde balık satışına izin verilmeyeceğini belirtti.

Ölüm nedeni araştırılıyor

6 balık çiftliğinde telef olan toplam 200 bin çipura, sahile vurdu.  Balıkların kesin ölüm nedeni belirleninceye kadar çiftliklerden canlı balık satışına izin verilmeyecek.