MHP'li Özdemir'den telekulak bombası

MHP'li Özdemir'den telekulak bombası

MHP'li Özdemir'den telekulak bombası

İSTANBUL eski Emniyet Müdürü ve MHP Milletvekili Hasan Özdemir, eski İstanbul Valisi Erol Çakır’ın, dönemin Başbakanı Mesut Yılmaz’ın talimatıyla dinlendiğini öne sürdü.


Özdemir’den şok iddia
Muhsin Yazıcıoğlu’nun hayatını kaybettiği kazayı araştıran TBMM komisyonunda İstanbul eski Emniyet müdürü ve MHP milletvekili Hasan Özdemir ilginç açıklamalar yaptı. Gazeteport’un haberine göre Özdemir, Mesut Yılmaz’ın talimatıyla dönemin İstanbul Valisi Erol Çakır’ın dinlendiğini öne sürdü.


Yılmaz talimat vermiş

Özdemir, basına kapalı toplantıda, Ümraniye davasından tutuklu bulunan polis müdürü Adil Serdar Saçan’ın, dönemin İstanbul Valisi Erol Çakır’ın telefonlarını dinlediğini açıkladı. Özdemir’in, “Ben Ardahan’dan İstanbul’a geldiğimi zaman İstanbul kaynıyordu. İstanbul Valisi Erol Çakır ’Adil Serdar Saçan beni dinliyormuş. Bunu görevden alalım’talimatı verdi. Daha sonra öğrendik ki Mesut Yılmaz’ın talimatıyla Saçan, Vali Çakır’ı dinliyormuş. Ben de bunun üzerine ‘Mesut Yılmaz’ın emriyse yapacak bir şeyimiz yok’ diyerek bu talebi geri çevirdim” dediği öğrenildi. Özdemir, iki dönem görev yaptığı İstanbul’a 4 Ağustos 1997 tarihinde atanmıştı. 2000 yılında Ardahan Valiliği’ne atanan Özdemir, 10 ay sonra 8 Haziran 2001 tarihinde yeniden İstanbul Emniyet Müdürlüğü’ne getirilmişti.

MHP’li Hasan Özdemir, Mesut Yılmaz’ın, başbakanlık yaptığı dönemde İstanbul Valisi Erol Çakır’ın dinlenmesi talmimatını verdiğini öne sürdü