Meydanlarda koyun polemiği

Meydanlarda koyun polemiği

Meydanlarda koyun polemiği

Bahçeli’den Başbakan Erdoğan’a salvo: Ankara’nın neresinde koyun güdecek yer var!


BAŞBAKAN SİYASETİ KİRLETİYOR

Erdoğan’ın 6 yıllık saltanatının sallandığını gördüğünü belirten MHP Genel Başkanı Bahçeli, “Ondan dolayı korkuyor ve saldırıyor. Kime saldırıyor, MHP’ye, CHP’ye, çiftçiye, derdini söyleyen memura” dedi 

Haber: Selda Öztürk KAY
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Başbakan Erdoğan’ın seçim propagandasını, siyaseti kirletme, inkarcı ve hakaret dolu kavramlarla yaptığını savundu. Partisinin Karabük mitinginde konuşan Bahçeli, Başbakan Erdoğan’a yüklendi. Başbakan’ın Türkiye’ye bir eksen çizdiğini dile getiren Bahçeli, “Kendisine oy verenler dost, oy vermeyenler hasım. Bu gidişat, bu üslup iyi değildir” dedi. Başbakan Erdoğan’ın bir ihtirasa büründüğünü kaydeden Bahçeli, “Anlaşılıyor ki ciddi bir oy kaybıyla karşı karşıya. 6 yıllık saltanatının artık sallandığını görür hale gelmiştir. Ondan dolayı korkuyor ve saldırıyor. Kime saldırıyor, MHP’ye, CHP’ye, çiftçiye, derdini söyleyen memurumuza, basınımıza, herkese saldırıyor. Peki bu saldırıların sonucunda nereye varmak istiyorsun” diye konuştu. Başbakan’ın kendisi ve Baykal için söylediği “10 koyun güdemezler” sözünü de hatırlatan Bahçeli, sözlerini şöyle sürdürüdü:

İhanet kabul ediyoruz

“Bu başbakana yakışır bir söz müdür? Ankara’nın neresinde koyun güdecek yer var ki sen Baykal ve Bahçeli’yi koyun gütmek açısından imtihana tabi tutuyorsun? Böyle şey olur mu? Şimdi ben kalksam desem ki, evet biz koyun gütmesini bilmiyoruz ama güdülmeyi de ahlaksızlık, ihanet kabul ediyoruz. O zaman ne cevap vereceksiniz? Okyanus ötesinden gelen her direktifi yerine getirme gafletinde olacaksın, sonra da döneceksin her biri Türkiye’nin milli kuruluşu olan partilerin liderlerine bu sözlerin söyleyeceksin. Bu bir başbakana yakışıyor mu? Böyle bir başbakan olabilir mi?”

Bush’un ruh ikizi...

Başbakan’ın “Bahçeli ile Baykal ruh ikizidir” sözlerini de cevaplandıran Bahçeli, “Ne demekse ruh ikizi. Haydi diyelim ki öyle. Ben de diyorum ki ben bu ülkenin insanıyım. Bu ülkenin insanlarının kurduğu her partinin lideriyle, her partiye oy verenle ruh ikizi olmaktan şeref duyarım ama George Bush’un ruh ikizi olarak Orta Doğu’ya gezmeyi de bu millete yakıştıramam. Onun için konuşmalarına dikkat et” ifadesini kullandı.


Erdoğan’ın oy kaygısı var
Partisinin Karabük mitinginde halka hitap eden MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Başbakan Erdoğan’ın oy kaygısıyla muhalefete saldırdığını söyledi.


‘MHP’yi çantada keklik görüyorlar’

CHP Grup Başkan Vekili Hakkı Suha Okay, “Siyasal iktidar aklına geldikçe bir anayasa lafı ortaya atıyor, sonra geri adım atıyor. Anayasa bu kadar ağızda sakız edilecek bir düzenleme değildir” dedi. TBMM’de düzenlediği basın toplantısında, Anayasa değişikliğine ilişkin CHP’nin tutumu hakkında bilgi veren Okay, siyasetçinin söyleminde, düşüncesinde istikrarlı olması gerektiğini belirtti. CHP’li Okay, AKP’li yetkililerin, Başbakan Erdoğan’ın bundan 10-15 gün önce, Anayasa değişikliği için bir uzlaşma metni olduğunu ve mutlaka CHP ile uzlaşarak Anayasa
değişikliğinin yapılması gerektiğini ifade ettiklerini hatırlattı. Okay, şunları söyledi: “Sayın Meclis Başkanının da çağrısının bu yönde olduğunu, Meclis Başkanı ile de bu yönde görüşme yaptıklarını ifade etti. Bu, ’CHP Anayasa değişikliği için davet bekliyor’anlamına gelmesin. Sonra Başbakan, ’bir anayasa değişikliği yaparız, CHP olmazsa olmaz. Biz, MHP ile yola devam ederiz...’diyor. MHP’yi ipotek altına alan, çantada keklik gören ve ’nasıl olsa MHP ile Anayasa değişikliği yaparız” denilen bir üslup... Bu, bir kere MHP’nin kurumsal kimliğine karşı ciddi bir saygısızlıktır.