Merve Özbey konsere gelen binlerce kişiyi bırakıp şehri terk etti

Merve Özbey konsere gelen binlerce kişiyi bırakıp şehri terk etti

Çanakkale'de düzenlenen bir festivalde Cumartesi akşamı sahne alması planlanan Merve Özbey, güvenlik durumu sebebiyle şehri terk etti.

Çanakkale’nin Biga ilçesine bağlı Karabiga Belde Belediyesi tarafından düzenlenen 40. Karabiga Priapos Deniz Festivali kapsamında gerçekleşecek olan Merve Özbey konseri, sanatçının sahneye çıkmayarak Karabiga'yı terk etmesiyle dakikalar kala iptal edildi.

Merve Özbey, güvenlik endişesiyle ilgili gerekçeler öne sürdü. Konser için şehre gelen binlerce kişi büyük hayal kırıklığı yaşadı.

photo-5895-0.jpg

Karabiga Belediye Başkanı Ahmet Elbi, konuyla ilgili yazılı açıklama yaparak, "Karabiga Belediyesi olarak 40. Karabiga Priapos Deniz Festivali etkinlikleri kapsamında düzenleyeceğimiz Merve Özbey konseri, şarkıcının 27 Kişilik Darbuka Ritim Grubunun sahne aldığı sahnede “güvenlik” gerekçesini öne sürerek sahneye çıkmaması ve şehrimizi terk etmesi nedeniyle iptal olmuştur. Konserlerde sahne kurulumu organizasyon firması tarafından sağlanmaktadır. Şarkıcı sosyal medya hesabından yaptığı ilk duyuruda Belediyemizi suçlamış ancak hatasının farkına vararak paylaşımını silip organizatör firmayı hedef göstermiştir. Sahnede görev alan kişiler ve halkımızın güvenliğini güvenlik güçlerimiz sağlamaktadır. Karabiga gibi huzurun ve güvenin timsali şehrimizde şarkıcı Merve Özbey’in böyle bir karar almasını akıl tutulması olarak görüyor, konser alanını erken saatlerden itibaren dolduran ve saatlerce bekleyen, başta Karabigalı hemşehrilerimiz olmak üzere uzak yakın birçok yerden şehrimize misafir olan halkımıza yapılmış haksızlık olarak görüyoruz. Yaşattıkları ayıp nedeniyle halkımızdan özür diliyor, 7’den 77’ye alanı dolduran vatandaşlarımızın vicdanına bırakıyoruz." dedi.

Karabiga Belediyesi, konuyu yargıya taşıyacaklarını duyururken, organizasyon firması gerekli bilirkişi raporunu kamuoyuyla paylaşacağını belirtti.

Konserin iptali sonrasında, sahneye kurulan dev ekran ile binlerce kişi Türkiye-Hollanda maçını izledi.

aw242214-03.jpg

aw242214-08.jpg

aw242214-09.jpg

aw242214-10.jpg

aw242214-11.jpg

aw242214-01.jpg

İlgili Haberler