Mertens’in müdahalesi kırmızı kartı gerektirir mi? Ünlü hakemler açıkladı

Mertens’in müdahalesi kırmızı kartı gerektirir mi? Ünlü hakemler açıkladı

Galatasaray’ın Alanyaspor’u 1-0 mağlup ettiği karşılaşmada Mertens’in Agusto’ya yaptığı müdahalenin kırmızı kartı gerektirip gerektirmediği tartışma konusu oldu. Ünlü hakemler tartışmalı pozisyonu yorumladı.

Süper Lig’in 8. haftasında Galatasaray kendi evinde Alanyaspor’u 1-0 mağlup etti. Sarı kırmızılılara galibiyeti getiren gol Yunus Akgün’den geldi.

Galatasaray’ın 3 puanı aldığı maç sonrası tartışmalı pozisyonlar merak konusu oldu. Özellikle karşılaşmanın 10. Dakikasında Mertens’in Agusto’ya yaptığı müdahalede hakemin devam kararı vermesi dikkat çekti. Sosyal medyada pozisyonun kırmızı kartı gerektirdiğini düşünenler payalaşımlar yaptı.

Beinsports’ta yayınlanan Trio programında konuşan eski hakemler Bahattin Duran, Bülent Yıldırım ve Deniz Çoban tartışmalı pozisyonu yorumladı.

İşte eski hakemlerin pozisyona bakışları:

Bahattin Duran: Ben, kararımı söyleyeyim. Benim için Mertens'in yaptığı hareket, şiddetli bir hareket. Bunun karşılığı faulle birlikte kırmızı kart. Burada çok net bir kanıt olduğunu da düşünüyorum. Burada VAR müdahalesi de olmalıydı bence.

Bülent Yıldırım: Topsuz alanda gerçekleşmiş bir şiddetli hareket. Bunun karşılığı kırmızı kart olmalıydı. Hakem hiç görmedi. Video hakemin de bu kırmızı kart için müdahale etmesi gerekirdi. Benim düşüncem bu şekilde.

Deniz Çoban: Mertens'in yaptığı hareketin şiddetli hareket olduğu net. Rakip oyuncunun veya diğer herhangi bir kişinin kafasına veya yüzüne eliyle veya koluyla bilerek vuran bir oyuncu kullanılan güç çok hafif, göz ardı edilebilir olmadığı sürece şiddetli hareketten suçludur ve kırmızı kart ile cezalandırılır. Net bir kırmızı kart. Ortada top olsaydı ve top için mücadele ederken bu dirsek, bu şekilde gelseydi sarı kart yeterli derdim.

ekran-goruntusu-2024-10-07-091721.png