Serap BULUT, Mert TOKGÖZ, Semra SAVRANOĞLU, Arzu AYDEMİR- AYDIN/YENİÇAĞ
İYİ Parti lideri Meral Akşener Aydın’ın Nazilli ilçesinde vatandaşlara seslendi.
Akşener, Türk Telekom''un hisselerinin 1.6 milyar dolara yani 24 milyar liraya Varlık Fonu’na devredildiğini bu para ile haririlerin borçlarının ödendiğini söyledi.
Akşener, “24 milyar lira ile yoksul kadınlara bir sene boyunca ayda 500 lira destek verilebilirdi. Çiftçiye iki katı bir yıllık para ödenebilirdi. Bu para ile bütün girdi maliyetleri yüzde 50 düşürülebilirdi. Tarım üretiminde şahlanabilirdik. Devlet okullarında okuyan öğrencilerimize bir yıl boyunca sabah kahvaltısı ve öğlen yemeği verilebilirdi. Bunları yapmak yerine haririlerin borcunu sildiler. 24 milyar lirayı vatandaşın cebinden aldılar” diye ekledi.
Nazilli’de bulunmaktan dolayı mutluluk duyduğunu ifade eden İYİ Parti lideri Meral Akşener, “Bugün Nazilli’de bir geleneği ilk defa hep beraber yaşadık. Allah esnaflarımıza, vatandaşlarımıza hayırlı bol kazançlar nasip etsin. İki yıldır il ve ilçeleri geziyorum orada bulunan esnafları ziyaret ediyorum ve ziyaretlerimde kadınlarla sohbet ediyorum. Evinde tencere kaynatamayan kadınlarımız ile karşılaştım. Esnaf gezilerimde işsiz gençlerin anneleri ve babaları ile karşılaşıyorum. Bugüne kadar yaptığım esnaf gezilerimde hiçbir partiyi eleştirmedim kendi partimi de övmedim, propaganda yapmadım. Gezilerimde ön planda tuttuğum vatandaşlarımızın problemlerini görerek onlara çözüm üretmektir. Vatandaşlarımızın sıkıntılarını kamuoyuna duyurabilmek için partim ve ben elimden geleni yapıyor. Benim isteğim seçmenin siyasiler için velinimet olmasıdır. Türkiye’de yıllarca kutuplaştırma politikası izlendi vatandaşlar birbirine düşürüldü. Tüm siyasi parti liderleri vatandaşların karşısında hazır olda beklemeli ve hesap vermelidir. Vatandaşın olmadığı yerde siyaset olmaz. Siyasi partiler vatandaşların verdiği oy ile iktidar, muhalefet olur “diye konuştu.
Türkiye’nin herkesin birbirine hakaret ettiği bir dönemden geçtiğini belirten Akşener, “Uzun zamandır herkesin birbirine hakaret ettiği bir süreçten geçiyoruz. Herkesin birbirine hakaret ettiği bir ortama ben hayır diyorum. Vatandaşlarımız ile el ele vererek kutuplaştırma düzenini değiştireceğiz. Bu değişim helal oy ve demokrasi ile gelecek” ifadelerini kullandı.
Aydın’ın her yönü ile zengin bir şehir olması gerektiğini söyleyen Akşener, “Aydın öyle bir şehrimiz ki Aydın’ın başına turizm getirsek turizm şehri olur, tarım getirsek tarım şehri olur. Bu kadar çok imkanı olan bir şehrin fakirlik çekmemesi gerekiyor. Gençlerinin iş bulmakta zorlanmaması gerekiyor. Gençlerin gelecek kaygısı yaşamaması gerekiyor. Anadolu çiftçisi bu sene susuzluk çekti. 2021 yazı çok kurak geçti. Çiftçi ürettiğinin karşılığını maliyetlerin yükselmesi sebebiyle alamadı. İthale dayalı bir tarım politikası olduğu için çiftçi tarlasına gübre dahi atmakta zorlandı. İktidar Nisan ayında atılacak ikinci gübrenin maliyetinin en azından yarısını karşılamalıdır. Karşılamalı ki çiftçi ikinci gübreyi atabilsin. İktidar beş yandaş müteahhite çiftçiye vermesi gereken paranın 3 katını verdi” dedi.
Türk Telekom hisselerinin Varlık Fonu’na devredilmesi konusunda değerlendirmede bulunan Akşener, “Beyfendiler 1.6 milyar dolara telekomun hisselerini Varlık Fonu’na bıraktılar. Halbuki 2026 yılında bedava devlete geçecekti. Haririler bunların arkadaşı beraber tatil yapıyorlar. Belki de dünyanın en büyük soygunu bu ülkede yapıldı. 1.6 milyar doların karşılığı 24 milyar liradır. Yoksul kadınlara bir sene boyunca ayda 500 lira destek verilebilirdi. Çiftçiye iki katı bir yıllık para ödenebilirdi. Bu para ile bütün girdi maliyetleri yüzde 50 düşürülebilirdi. Tarım üretiminde şahlanabilirdik. Devlet okullarında okuyan öğrencilerimize bir yıl boyunca sabah kahvaltısı ve öğlen yemeği verilebilirdi. Bunları yapmak yerine haririlerin borcunu sildiler. 24 milyar lirayı vatandaşın cebinden aldılar” diye konuştu.
Akşener’in ziyaret ettiği takı satan esnaf şunları söyledi:
“Son zamlardan sonra esnafın hali perişan. Bizim sektörümüz son dönemlerde kar bağlamında geriledi. Çünkü insanların birinci ihtiyaç listesinde değil. Vatandaşımız karnını doyuramıyor ki gelsin burada lüks alışveriş yapsın. Bizde istiyoruz vatandaşlarımız güzel takılar alsın çevresindeki insanlara, eşlerine hediye etsin ama vatandaşın alacak durumu yok.
Vatandaşın takı ya da altın alacak gücü olmadığı için bizlerden kiralama yoluna başvuruyorlar. Evlenecek bir çift kiraladığı takıyı düğününde takıyor daha sonra bize geri getiriyor. Evine ekmek götürmekte zorlanan bir insanın takı alması mümkün değil. Bu sebeple bizim sektörümüzde işler durma noktasına geldi. İktidar yastık altındaki altınlarınızı çıkartın diyor. Yastık altındaki altınlar Türkiye’nin ekonomisi çok iyiyken yapılmış altınlardı şimdi iktidar vatandaşın iyi zamanda biriktirdiği bu altınları ekonomiye kazandırmasını istiyor. Vatandaş iktidar istediği için değil geçim sıkıntısı çektiği için yastık altındaki altınını bozduruyor.
Bugün henüz siftah yapmadık. Bir ayın birçok gününde de siftah yapmadan dükkanımızı kapattığımız oldu. Zamanında köşede biriktirdiğimiz paralar sayesinde bugün bu dükkan ayakta durabiliyor. Yoksa ayakta durmamız mümkün değil.”