Memur hak için yürüyor

Memur hak için yürüyor

Memur hak için yürüyor

Çalışanlar sokağa döküldü, hedef Ankara. Son çare açlık grevi!

Memur sendikaları ve hükümet arasında gerçekleşen toplu görüşmeler, 3. turun sonunda Türkiye İstatistik Kurumu’nun 225 YTL’lik açlık sınırı belirlemesiyle çıkmaza girdi. Edirne’den Kars’a kadar 12 ilden memurlar, Ankara’ya doğru yürüyüşe geçti.

Ölüm orucu tutulacak
Memurlar, Ankara Abdi İpekçi Parkı’ndaki çadırda buluşacak. Kamu-Sen, istedikleri zam yapılmaması halinde açlık grevine başlayacağını açıkladı. Araştırmalara göre yüzde 80’i bankalara borçlu olan memurlar umutlarını şans oyunlarına bağladı.

Çağlayan da savunamadı
Sanayİ Bakanı Zafer Çağlayan, “TÜİK’in belirlediği 255 YTL ile geçinilebileceğini söyleyemem” itirafında bulundu. 

Memur açlığa yürüyor
Ankara’ya yol alan sendikalar 4. tur sonucunu çadırda bekleyecek. Sonuç çıkmazsa açlık grevine gidecek

Memur sendikaları ve hükümet arasında gerçekleşen toplu görüşmeler 3. turun sonunda Türkiye İstatistik Kurumu’nun (TÜİK) 225 YTL’lik açlık sınırı açıklamasının ardından tıkanmış, tansiyon yükselmişti. TÜİK’in açlık sınırı rakamı Devlet Bakanı Murat Başesgioğlu’nun bile dikkatini çekti. Bakanın talimatıyla, aradaki uçurumun sebebi araştırılacak. 255 YTL önerilen açlık sınırına değinen, Sanayi ve Ticaret Bakanı Zafer Çağlayan, “Kuşkusuz böyle bir parayla ben de kalkıp geçinilebilir diye bir şey söyleyemem” dedi.   Şimdi ise Türkiye Kamu-Sen üyeleri Türkiye’nin 12 ilinden Ankara’ya doğru yürüyüşe geçti. 
Üyeler, Edirne’den Kars’a 12 ilden Ankara’ya gelecek ve Toplu görüşmelerin 4. turunu kurulan çadırda bekleyecek.

Memurun tek derdi borç
Görüşmelerin 4’üncü turu sonucunu Abdi İpekçi Çadırında oturma eylemi yaparak bekleyecek. Hükümet ile anlaşma sağlamaması durumunda ise açlık grevine başlanacak.  Bağımsız Yapı İmar-Sen tarafından yapılan araştırmaya göre, memurların tamamına yakını şans oyunu oynuyor. Memurlara sorulan, “elinize yüklü miktarda para geçse ne yaparsınız?” sorusuna en çok “borçlarımı öderim” yanıtı veriliyor.

Görüşmelerden sonuç alamayan Kamu-Sen üyelerinin Ankara’da kurduğu çadır eylemi devam ediyor.