Memur adım adım eyleme

Memur adım adım eyleme

Memur adım adım eyleme

Hükümetin yüzde 5’lik zam teklifini komik bulan Memur-Sen, yüzde 8’lik maaş artışı önerisiyle Uzlaştırma Kurulu’na gidiyor. Bu girişimden de netice alınamazsa 2 milyonu aşkın memur sokağa çıkacak

Yaklaşık 2 milyon memuru ve 20 milyon memur ailesini ilgilendiren kamu kesimi toplu görüşmeleri tıkanma noktasına geldi.  Hükümetin ilk olarak yüzde 4, ardından da yüzde 5’e çıkardığı zam teklifini “Bizimle dalga geçiyorlar” diye yorumlayan Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu, Uzlaştırma Kurulu’na gideceklerini, buradan da somut bir karar çıkmaması halinde eylem yapacaklarını bildirdi. 2009 yılı toplu görüşme sürecini değerlendiren Gündoğdu, “Kamu İşveren Kurulu’na sunduğumuz yüzde 4+4’lük zam, 30 TL+30 TL ek ödeme, Toplu Görüşme Priminde 10 TL artış, Aile Yardımında 16 TL artış şeklindeki son teklifimizi esas alarak Uzlaştırma Kurulu’na gideceğiz” dedi.

’Masaya boş oturmuşlar’
Toplu görüşme sürecinde, Hükümetin olumlu bir yaklaşım sergilemediğini belirten Gündoğdu, “Bizi en çok üzen, ekonomik kriz gerekçesiyle ürettiği 73 tedbirle sermaye kesimine 54 milyar TL aktaran siyasi iradenin temsilcisinin başkanlığında oluşan Kamu İşveren Kurulu’nun, 2 milyon 200 bin memur için tek bir öneri hazırlığı yapmaksızın masaya oturmuş olmasıdır” diye konuştu. Bu tavrın aslında şaşırtıcı olmadığını ifade eden Gündoğdu, sendikal zemin ve haklar adına son derece sorunlu olan ve siyasi iktidarlara keyfiyet sağlayan 4688 sayılı Kanun yürürlükte olduğu sürece başka bir tavır oluşmasının da mümkün gözükmediğini kaydetti.