Başaran Holding''e ait özel jet 2018 yılında İran''ın başkenti Tahran''ın güneyinde düşmüş, 2''si kadın Pilot, 1''i hostes, 8''i yolcu 11 kişi hayatını kaybetmişti.
Jette, bekârlığa veda partisinden dönen Hüseyin Başaran''ın kızı Mina Başaran ve 7 kız arkadaşı vardı. Uçağın pilotu ise Melike Kuvvet''ti.
FETÖ KUMPASIYLA HAYATI KARARDI
40 yaşındaki Melike Kuvvet, 2001 yılında Türk Silahlı Kuvvetlerine (TSK) girdi. Hayali pilot olmaktı. Başarılı geçen öğrencilik dönemi sonrası o çok istediği hayaline ulaştı. Önce helikopter kullandı, ardından savaş uçağı. Başarılı birçok göreve imza attı ama FETÖ peşini bırakmadı.
Kuvvet, asker arkadaşının çocuğunun doğum gününde söylediği şarkı yüzünden suçlandı, "Pavyonda söyledi" diyerek iftiraya uğradı ve hayatı altüst oldu. Önce psikolojik işkenceyle ifadesi alındı, sonra 5 Mayıs 2013''te "Silahlı Kuvvetlerde kalması uygun değildir" denilerek ordudan ihraç edildi.
Bütün bunlar yaşadığı kötü dönemin başlangıcıydı. Kuvvet, ihraç edildikten sonra tazminat alamadı, hatta oturduğu evin kirasını bile ödeyemedi.
HUKUK MÜCADELESİ BAŞLATTI
10 Temmuz 2013''te, Yüksek Askeri İdari Mahkemesinin kapısını çaldı. Ancak aldığı cevap "Ahlak dışı davrandın" oldu. Çok sevdiği mesleğine geri dönüş yapamadı.
Melike Kuvvet, hukuk mücadelesine Anayasa Mahkemesinde devam etti. Mahkeme, 8 Haziran 2017''de kararını verdi; Kuvvet''in özel hayatının gizlilik yönünde ihlal edildiğine hükmetti. FETÖ''nün 15 Temmuz darbe girişimi sonrasında ise, Kuvvet''e bu tuzağı kuranlar örgüte üyelikten tutuklandı.
HAYATTA OLSAYDI ÜNİFORMASI BUGÜN ÜZERİNDE OLACAKTI
Ölümünden 11 ay sonra, 21 Şubat''ta İdari Mahkeme, Askeri Mahkemenin ihraç kararını iptal etti. Melike Kuvvet hayatta olsaydı çok sevdiği üniforması bugün üzerinde olacaktı.
İdari Mahkeme ayrıca 141 bin lira tazminat ödenmesine hükmetti.