Melih Gökçek'in Başkan adaylığı bugün belli oluyor

Melih Gökçek'in Başkan adaylığı bugün belli oluyor

Melih Gökçek'in Başkan adaylığı bugün belli oluyor

Gökçek’in kader günü
Erdoğan bugün Ankara Belediye Başkan adayını açıklayacak. Adaylık için Melih Gökçek, Veysel Tiryaki ve Turgut Altınok’un isimleri geçiyor

AKP’nin Ankara Büyükşehir Belediyesi başkan adaylığı için yaptığı anket tamamlandı. AKP’nin Ankara adayı Perşembe günü düzenlenecek olan törenle açıklanacak. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Orta Doğu turuna çıkmadan önce yaptığı açıklamada, Ankara Büyükşehir ve ilçe belediye başkan adaylarını bugün açıklayacağını bildirdi. Erdoğan, yaptığı açıklamada şunlara yer verdi:

Veyahut!

“Melih Gökçek veyahut da Ankara adayıyla ilgili konularda yarın (bugün) sadece biz Ankara’nın adayını açıklayacağız. Hafta sonunda, cumartesi veya pazar, şu anda çalışmalar devam ediyor. Gerek büyükşehir gerekse ilçelerle alakalı adaylarımızdan bir paketi daha açıklayacağız ama Ankara ile ilgili açıklamamız büyükşehir ve ilçelerini kapsayan bir açıklama olacak. Yarın saat 11.00’de genel merkezimizin büyük salonunda bu programımızı yapacağız.” Bu arada, konuya ilişkin gazetecilerin sorularına karşılık, sadece “Bekliyorum” demekle yetindi. Ankara adayı olarak Gökçek’in yanı sıra Keçiören Belediye Başkanı Turgut Altınok ve Altındağ Belediye Başkanı Veysel Tiryaki’nin adları geçiyor. Bu arada yönetimin Ankara ile ilgili sürekli anket yaptırdığı, Gökçek’in oyunun, CHP Grup Başkanvekili Kemal Kılıçdaroğlu ile televizyon tartışmasının ardından 2 puan düştüğü öğrenildi. Bu arada, ibrenin Gökçek’ten yana olduğu iddia ediliyor. ANKA’nın haberine göre, kulislerde, uzun süre adaylığı konusunda belirsizlik yaşanan Melik Gökçek’in 4. dönemde de Ankara’ya yeniden aday gösterileceği konuşuluyor.

Melih Gökçek, Erdoğan’ı havaalanında Suriye’ye uğurlamasının ardından gazetecilerin sorularına sadece, “Bekliyorum” diyerek cevap verdi. Gökçek daha sonra, makam aracını kendisi kullanarak havaalanından ayrıldı.