Mektuplar adresine 10 yıl sonra ulaşacak 2

Mektuplar adresine 10 yıl sonra ulaşacak 2

Mektuplar adresine 10 yıl sonra ulaşacak 2

Marmara Depremi’nin ardından dünya çocuklarının Yalova’daki çocuklara gönderdiği mektuplar, geç de olsa adresini bulacak

Türkiye’nin yaşadığı en büyük felaketlerden biri olan ve resmi rakamlara göre 17 bin 840 kişinin hayatını kaybettiği 17 Ağustos Marmara Depremi’nin ardından dünya çocuklarının Yalova’daki çocuklara gönderdiğini ancak yerine ulaştırılamayan mektuplar, 10 yıl sonra sahipleriyle buluşacak. Yalova’da faaliyet gösteren Düşün Kültür, Sanat ve Eğitim Derneği Başkanı Adalet Akarca,  “Geç Kalan Buluşma” adlı projeyle, Marmara Depremi’nin 10.yılında dünün çocukları, bugünün gençlerini bir araya getirmeyi hedeflediklerini söyledi.

300 mektup topladı
Pek çok ülkeden Yalova’ya gönderilen erzak ve giysi paketlerinin içinde, çocuklar tarafından yazılmış, acıların paylaşıldığını anlatan ve iyi dileklerin yer aldığı mektupların da yer aldığını kaydeden Akarca “Ayrıca çocukların kendi yaptıkları kartpostallar, oyuncaklar da yer alıyor. Ancak bunların bazıları gerek dönemin kargaşasından gerek koordinasyonsuzluktan gerekse duyarsızlıktan, sahipleri olan çocuklara bugüne kadar ulaştırılamamış. Kendi çabamla yardım paketlerindeki 300 mektubu topladım ve çoğu İtalya, Bosna Hersek ve Almanya’dan gelen mektupların sahiplerini aramaya başladık” diye konuştu.

Dostluk köprüsü
Amaçlarının mektup sahibi çocuklara ulaşarak onları Yalovalı çocuklarla buluşturmak olduğunu kaydeden Akarca, “Projeyi öncelikle 1999 Marmara Depremi’nin 10. yılında, mektupları gönderen bugünün gençlerine geç de olsa teşekkür edebilmek, köprülerin kurulmasına bu yolla aracı olabilmek amacıyla geliştirdik” diye konuştu.

Akarca, web sitesi kuracaklarını söyleyerek “Türkiye, Almanya, Bosna Hersek ve İtalya’dan gençlerin buluşmasına destek olmayı planlıyoruz” dedi.