Mehmetçik Vakfı 200 bin kurban bağışı bekliyor

Mehmetçik Vakfı 200 bin kurban bağışı bekliyor

Mehmetçik Vakfı 200 bin kurban bağışı bekliyor

Şehit olan veya hayatını kaybeden erbaş ve erlerin yakınlarına, gazi Mehmetçiklerin kendilerine ve şehit çocukları ile gazilerin çocuklarına destek sağlayan Mehmetçik Vakfı’nın Tanıtım Şube Müdürü Emekli Albay Aladdin Torun, geçen yıl 181 bin 550 kurban bağışı yapıldığını, bu yıl ise 200 bin kurban bağışının yakalanabileceğini söyledi. Devletten yardım almadıklarını, gelirlerini vatandaşların bağışlarından ve vakfa ait iki şirketten sağladıklarını belirten Torun, vakfa 2006 yılında 105 bin, geçen yıl 181 bin 550 bağış yapıldığını ifade etti.

16 ilde kesim yapılacak

Alaaddin Torun, bugüne kadar 15 bin 27 şehit olan veya herhangi bir nedenle hayatını kaybeden Mehmetçiğin bakmakla yükümlü olduğu yakınlarına, 8 bin 408 gazi ve engelli Mehmetçiğe ve 3 bin 169 Mehmetçik çocuğuna yaklaşık 164 milyon 500 bin YTL yardımda bulunduklarını açıkladı. Türkiye genelinde 16 ilde kesim yapılacağının altını çizen Torun, “Kurbanı hijyenik ve dine uygunu kesiyoruz. Kesimden sonra noter onaylı kesim tutanağı ve teşekkür mektubunu bağış yapan vatandaşa gönderiyoruz” diye konuştu.

Bağışlar nakit ve kredi kartıyla
Mehmetçik Vakfı’na bağışlar çeşitli bankalara Vakfın Genel Müdürlüğü ile Mehmetçik Sigorta Ltd. Şti’ye, İstanbul, İzmir, Adana ve Samsun’da bulunan temsilciliklere, İstanbul’da Kurtköy ve Maslak’taki Mehmetçik Vakfı akaryakıt istasyonlarından makbuz karşılığı  yapılabileceği gibi internet sitesinden de kredi kartı ile on-lıne gerçekleştirilebiliyor.