Mehmet Gül dualarla anıldı

Mehmet Gül dualarla anıldı

Mehmet Gül dualarla anıldı

Merhum Mehmet Gül’ün sene-i devriyesi dolayısıyla okutulan mevlid için Beyazıt camiinde buluşanlar ülkücü şehitler için de dua etti.

Türk milliyetçi hareketinin sembol isimlerinden Mehmet Gül, vefatının 1. yıldönümünde ülküdaşlarının düzenlediği mevlid-i şerif ile yad edildi. Beyazıt Camii’nde ikindi namazını müteakip okunan mevlid-i şerif Gül’ün ülküdaşları, sevenleri ve ailesinin katılımıyla gerçekleştirildi. Mevlide ülkücü camianın 70’li yıllardaki başkan ve yöneticilerin yanı sıra ülkü ocakları eski başkanları, bazı MHP eski milletvekilleri ile vatandaşlar iştirak etti. Mevlid-i Şerif ve Kur’an-ı Kerim okunmasının ardından yapılan duada hasıl olan sevap Mehmet Gül ile birlikte tüm ülkücü şehitlerin ve Türk milliyetçiliğine hizmeti geçmiş merhumların ruhuna bağışlandı.


Hatırlanacağı gibi Mehmet Gül, geçen yıl bir iş seyahati için gittiği Ukrayna’da aniden rahatsızlanıp hayatını kaybetmişti. Mehmet Gül’ün vefatının 1. yıldönömü dolayısıyla düzenlenen diğer bir etkinlik de İstanbul Mecidiyeköy Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilecek. Gül, bugün saat 17.00’de  Prof. Yümni Sezen, Fethi Yıldız ve Rasim Ekşi’nin konuşmacı olarak katılacağı toplantı ile de anılacak.