Meclis'te Ermenici şovu

Meclis'te Ermenici şovu

Meclis'te Ermenici şovu

DTP’li Osman Özçelik, Ermeni iftiralarını Meclis kürsüsüne taşıyarak, gerginliğe yol açtı.

TBMM’de bütçe görüşmeleri sırasında DTP Siirt Milletvekili Osman Özçelik, Ermeni özürcülerinin iddialarına destek verdi. Özçelik, Kürtçe olarak “Ermeni Kıyımı” ifadesini kullandı. DTP’li vekil, Ermenilerden özür dilediğini söyledi.

Oturumu yöneten, TBMM Başkanvekili Nevzat Pakdil, “İftira ediyorsunuz. Böyle bir olay yok” dedi. Pakdil’in uyarısını MHP’liler alkışlarken, AKP’li Bayram Özçelik, DTP sıralarına yürüdü. Gerginlik kavgaya dönüşmeden önlendi.

TBMM kürsüsünden iftira
Terör örgütü PKK’yı terörist olarak kabul etmeyen DTP’liler bu kez Türkler’in soykırım yaptığı yalanını Meclis kürsüsünden seslendirdi

TBMM Genel Kurulu’nda 2009 Mali Yılı Bütçe görüşmelerinde DTP Siirt Milletvekili Osman Özçelik Ermenilerden “özür” kampanyası ile ilgili Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın soykırımı kendileri yaptı ki her halde özür diliyorlar “ açıklamalarını hatırlatarak, yaptığı konuşma Genel Kurul salonunda gerginliğe yol açtı.  Özçelik, gelinen süreçte Ermenilere bir özrün gerekli olduğunu savunarak, ” İmparator hakimiyetinden kurtulmak isteyenlere en hafifinden hiç mi acı çektirilmedi. Bütün bu süreçlerde sizce özrü gerektirecek hiçbir şey yok mu?“ diye konuştu. Binlerce yıl Kürtlerle Ermenilerin bir arada yaşadığını söyleyen Özçelik, tarihte önemsenecek boyutta Ermeni -Kürt çatışması kaydedilmediğini iddia etti.

Gerginliğe yol açtı
Özçelik, Genel Kurul’da gerginliğe yol açan konuşması şöyle:  ”Ne yazık ki 1915’te Kürtlerin tutanaklarda yine bilinmeyen bir dille söyleyeceğim Milli Eğitim Bakanımızın ana dilidir, (Kürtçe) Ermeni kıyımı dedikleri olaylarda padişahın Kürtlerden oluşturduğu çoğunlukla çapulculardan oluşan bugünkü korucu birliklerine benzer Hamidiye Alayları eliyle birçok ermeni katledildi. Mallarına el konuldu. Mardin’de masum Ermenileri öldürüldüler. Aralarında dedemin de olduğu kimi kişiler komşusu, tanıdığı bazı Ermeni aileleri kendi himayelerine aldılar ve onların kıyımdan kurtulmasını sağladılar. Çapulcular ve jandarma eliyle çoğu zaman kitlesel bazı öldürmeler de oldu. Çoğu zaman Ermeni insanlar sıraya konuyor ve göğsüne sıkılıyor.”

Pakdil müdahale etti
Bunun üzerine, oturumu yöneten, TBMM Başkanvekili Nevzat Pakdil, Özçelik’in konuşmasına müdahale ederek, “Bunun bütçeyle ilgisi yok. Artı kendi içinde bulunduğunuz, beraber olduğunuz topluma da iftira vardır burada. Lütfen böyle bir şey yapmayın. Dedenize de iftira ediyorsunuz, topluma da iftira ediyorsunuz. Böyle bir olay yok” dedi. Pakdil’in uyarısını MHP’liler ayakta alkışlarken, DTP’liler ise Pakdil’e tepki gösterdi.  Özçelik, “Ben kendi adıma onlardan özür diliyorum. O insanlardan özür diliyorum, hiçbir suçum olmadığı halde” diye sözlerini sürdürürken, Pakdil “Bu hususta sizi kınıyorum. Lütfen milletimizi burada olmadık şeylerle itham etmeyiniz” karşılığını verdi. Özçelik, “Bunlar yaşanan şeylerdir, ben yaşadıklarımı anlatıyorum” deyince AKP’liler, “Senin baban yapmış olabilir. Yazıklar olsun” diye müdahale etti.

Alçak ve iğrenç tertip
Özçelik’in konuşması bittiğinde Pakdil, “Doğrusu bu sözlerden ciddi anlamda üzüntü duydum. Milletimize bütün unsurlarıyla birlikte iftira ederek başkalarından alkış beklemek bize yakışmıyor. O alkışların da bize hiçbir faydası yoktur. O dediğiniz olaylar, alkışladığınız insanların iğrenç ve alçak bir tertibidir. Bu kürsü aziz milletimize iftira etme yeri değildir. Bunu herkes böylece bilsin” diye konuştu. MHP’liler de Pakdil’i alkışladı.


DTP’lilerden çirkin şov
DTP’li Sırrı Sakık, Nevzat Pakdil’e “Sen Maraş Milletvekilisin. Önce bir adam ol. Maraş katliamını unuttun mu?” diye bağırması üzerine, AKP Burdur Milletvekili Bayram Özçelik’in DTP sıralarına yürüdü. DTP’li Kaplan ise Sakık’ı geriye iterek üzerlerine gelen AKP’lilere doğru yürüdü. Bu arada DTP’liler de Kaplan’a engel olmaya çalıştılar. Birbirlerinin üzerine yürüyen DTP’li Kaplan ve AKP’li Bayram Özçelik’in yumrukları son anda önlendi. Özçelik’le birlikte ileriye fırlayan bazı AKP’lileri, grup yöneticileri durdurdu. Bu sırada Özçelik, “Nerede 1 milyon Ermeni. Nereye gitti bu insanlar. Nerede milyonlarca Süryani. Bunların hepsi bildiğiniz şeyler. Nasıl unuttunuz?” diye bağırdı.