Meclis'i karıştıran İsrail elçisi sürprizi

Meclis'i karıştıran İsrail elçisi sürprizi

Meclis'i karıştıran İsrail elçisi sürprizi

TBMM’de mayın tasarısı tartışmaları sürerken, İsrail’in Ankara Büyükelçisi Gabby Levi’nin sürpriz ziyareti Meclis’te hareketliliğe yol açtı. Levi’nin CHP’li Şahin Mengü ile görüşmesine, CHP İzmir Milletvekili Ahmet Ersin’den ‘zamanlama’ tepkisi geldi.

İsrail elçisinden Meclis’e ziyaret
Meclis Genel Kurulu’nda, iktidarla muhalefet arasında mayın tasarısıyla ilgili kavga devam ederken TBMM dün  ilginç bir ziyarete sahne oldu. İsrail’in Ankara Büyükelçisi Gabby Levy Meclis’e gelerek CHP Manisa Milletvekili Şahin Mengü ile görüştü. Mengü ziyaret sebebini “Kahve içmeye geldi, mayın falan konuşulmadı” şeklinde açıklarken Levy gazetecilerin ısrarlı sorularını cevapsız bırakarak Meclis’ten ayrıldı. Levy’nin Meclis’i ziyaretine tepki gösteren CHP İzmir Milletvekili Ahmet Ersin “En kritik günde Meclis’i markaj altına almaya çalışması İsrail’in niyetini gösteriyor” dedi.

İzah edilmez...
İsrail Büyükelçisi’nin geçen hafta da vatandaşları ikna etmek üzere bölgeye bir gezi düzenlediğini ifade eden Ersin,  “Şimdi de Meclis’e gelmişler. Bu da AKP’nin, Başbakan’ın İsrail’e, mayından temizlenecek arazileri organik tarım yapmak üzere bir İsrail firmasına devretme sözü verdiğini gösteriyor. Aksi halde İsrail’in Büyükelçilik düzeyinde bu kadar büyük bir gayret içine girmesini başka türlü izah etmek mümkün değil” dedi.