Mecburen Gökçek

Mecburen Gökçek

Mecburen Gökçek

CHP’nin Murat Karayalçın kartı AKP’nin gözünü korkuttu. Başkenti kaptırmak istemeyen Tayyip Erdoğan, gözden çıkardığı Melih Gökçek’i yeniden aday göstermek zorunda kaldı. Gökçek, “Aday olacağım duygusu her zaman içimde mevcuttu” dedi. 

Mecburen ‘Gökçek’ dedi
Erdoğan Ankara’da  başkan adayı olarak Melih Gökçek’i işaret etti. Erdoğan’ın kararı, Ankara kulislerinde ’Karayalçın’a karşı daha güçlü bir aday bulunamadı’ şeklinde yorumlandı

AKP Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, 29 Mart yerel seçimlerinde Ankara’da Melih Gökçek, Gaziantep’te Asım Güzelbey ve Erzurum’da Ahmet Küçükler’in yeniden partisinin Büyükşehir Belediye Başkan Adayı olduğunu açıkladı. AKP’nin Ankara, Erzurum ve Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkan adayları ile Ankara’nın bazı ilçelerinin belediye başkan adaylarının açıklanması dolayısıyla parti genel merkezinde tören düzenlendi. Törende konuşan Erdoğan, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığına Melih Gökçek’in, Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanlığına Ahmet Küçükler’in ve Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanlığına da Asım Güzelbey’in yeniden aday gösterildiğini açıkladı.
Erdoğan, Ankara’nın bazı ilçelerinde de adayları açıkladı. Akyurt’ta Gültekin Ayantaş, Altındağ’da Veysel Tiryaki, Kazan’da Lokman Ertürk, Keçiören’de Turgut Altınok, Yenimahalle’de Ahmet Duyar, Çamlıdere’de Hazım Canercan, Güdül’de Hüseyin Erdoğan ve Pursaklar’da Selçuk Çetin yeniden aday gösterildi.

Üç dönemdir yıprandı
Üç dönemdir yaptığı belediye başkanlığı sırasında hayli yıpranması, yolsuzluk iddiaları, AKP teşkilatıyla iyi olmayan ilişkileri ve son olarak CHP’li Kemal Kılıçdaroğlu ile girdiği düellodan puan kaybıyla çıkmasına rağmen Erdoğan Gökçek’te karar kıldı. Bu seçim Ankara kulislerinde ’Mecburen Gökçek’le yola devam “ denildi yorumlarına neden oldu. Erdoğan’ın Karayalçın karşısında daha güçlü aday bulamadığı için Gökçek’i işaret ettiği konuşuluyor.


Hiç endişe duymadım
AKP’den yeniden aday gösterilen Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, “İnanıyorum ki geçen seçimlerden çok daha iyi bir sonuç alacağız” dedi. Gökçek, Başbakan Erdoğan’ı Mısır’a uğurlamak üzere geldiği Esenboğa Havalimanı’nda, yeniden aday gösterilmesine ilişkin gazetecilerin sorularını yanıtladı. Gökçek, “Ben Sayın Başbakanımıza teşekkür ediyorum. İster inanın ister inanmayın, benim aday olacağım duygusu her zaman içimde mevcuttu. Hiçbir zaman da endişe duymadım” karşılığını verdi. “Neden bu kadar uzun sürdü?” sorusuna Gökçek, “O konulara girmeyelim. O benim konum değil” şeklinde yanıtladı. (AA)

 

AKP’den iki tepki istifası
Gaziantep İl Başkanı Ökkeş Eruslu ile Elazığ İl Başkan Yardımcısı avukat Tarkan Dinç, AKP’den istifa ettiklerini açıkladılar. AKP İl Başkanı Ökkeş Eruslu’nun, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın Gaziantep Büyükşehir Belediyesi için Asım Güzelbey’in yeniden aday olduğunu açıklaması üzerine tepki göstererek istifa ettiği bildirildi.  Elazığ’da İl Başkan Yardımcısı Tarkan Dinç işe, istifasını basın toplantısıyla açıkladı. Dinç, DP’den partilerine geçen Elazığ Belediye Başkanı Süleyman Selmanoğlu’nun belediye başkan adayı gösterilmesine tepkili olduğu için istifa ettiğini açıkladı.