Amerika kıtasında yaygın olarak bilinen ve en sevilen yemek olan Tamale e ağızda dağılan yumuşacık kıvamı ile özel bir lezzet seçeneği olarak öne çıkıyor. Peki, Tamale tarifi nasıl yapılır? Tamale nedir? Tamale nasıl yapılır, Tamale yapılırken nelere dikkat edilir? İşte en güzel Tamale tarifi!
TAMALE NEDİR?
Tamal veya çoğul kullanımıyla tamales, Amerika kıtasında yaygın olarak tüketilen, içinde çeşitli malzemeler olan hamurun, mısır veya muz yaprağına sarılarak pişirilmesiyle hazırlanan yiyecek. Yenilmeden önce bu sarılan yaprak, esas yemekten ayrılmaktadır. Mezoamerika kökenli bir yiyecek olup, geçmişi MÖ 8000 ile 5000 yıl öncesine kadar uzanır.[1
EN GÜZEL TAMALE TARİFİ TAMALE MALZEMELERİ
1 çay kaşığı kimyon, 2 diş sarımsak, 2 kırmızı biber, 3 orta boy domates, 20 adet kuru mısır yaprağı, 500 gram tavuk göğsü pişmiş ve küçük parçalara ayrılmış, 5 bardak su, 1 çay kaşığı tuz, 1 çay kaşığı kekik,
MASA HAMURU
2 su bardağı tavuk göğsünün suyu, 1 yemek kaşığı kabartma tozu, 2 su bardağı mısır unu, 250 gr tereyağ veya margarin
TAMALE YEMEK YAPILIŞI
Yumuşatmak için mısır yapraklarını ılık suda bekletin.
Masa hamuru için malzemeleri bir araya getiri ve sonramısır yapraklarının içnr sürün.
Tavuğu küçük parçalar haline getiriptavuğun içine 5 bardak su hariç diğer tüm malzemeleri ve baharatları ilave edin.
Harç tamamlanınca masa hamurunun üzerine ekleyip mısır yapraklarını sarın.
Daha sonra sarılı mısırları büyük bir tencereye yerleştirip ütüne 5 su bardağı suyu ilave edin.
40 dakika pişirin.