MasterChef Türkiye’de yapılan Çiğ börek nasıl yapılır. Çiğ Börek tarifi, malzemeleri. Çiğ börek yapımının püf noktası nelerdir?

MasterChef Türkiye’de yapılan Çiğ börek nasıl yapılır. Çiğ Börek tarifi, malzemeleri. Çiğ börek yapımının püf noktası nelerdir?

TV 8 ekranlarında yayınlanan MasterChef Türkiye’nin 23 Kasım 2020 Pazartesi günü yayınlanan bölümde yarışmacılar Çiğ börek yaptılar. Çiğ böreğin nasıl yapıldığı da izleyiciler tarafından sorgulanmaya başladı. Peki, MasterChef’te yapılan Çiğ börek nasıl yapılır. Çiğ Börek tarifi, malzemeleri. Çiğ börek yapımının püf noktası nelerdir? Detaylar haberimizde…

Türkiye'yi ekranlara kilitleyen Masterchef Türkiye’nin 23 Kasım 2020 Pazartesi günü yayınlanan yeni bölümünde yarışmacılar kaptanlık oyunu için mücadele ettiler. Çiğ böreğin tarifi ise izleyenler tarafından merak konusu oldu.

İşte, MasterChef’te yapılan Çiğ börek nasıl yapılır. Çiğ Börek tarifi, malzemeleri. Çiğ börek yapımının püf noktası nelerdir?

yenicag-cig-borek4.jpg

ÇİĞ BÖREK MALZEMELERİ

Hamuru için gerekli malzemeler:

3 su bardağı un

1 su bardağı ılık su

1 tatlı kaşığı tuz

2 tatlı kaşığı sirke

Kıymalı iç için:

300 gram kıyma

1 adet rendelenmiş soğan

1 tatlı kaşığı tuz

1 tatlı kaşığı karabiber

3/4 çay bardağı su

Kızartmak için:

1/2 su bardağı sıvı yağ

yenicag-cig-borek5.jpg

ÇİĞ BÖREK PÜF NOKTASI

Kıymanızı sulandırmazsanız böreğin içerisinde topaklanır. Kıymalı harcınızı mutlaka sulandırın. Çiğ böreğinizin fazla yağ çekmemesi için hamura mutlaka sirke ekleyin.

yenicag-cig-borek6.jpg

ÇİĞ BÖREK NASIL YAPILIR?

Bir karıştırma kabının içinde 300 gram kıyma, 1 adet soğan rendesi, 1 tatlı kaşığı karabiber, 1 tatlı kaşığı tuz ve yarım çay bardağı suyu karıştırın.

Harcınızın sulu olmasına özen gösterin.

Bir kabın içerisinde 1 su bardağı ılık su, 3 su bardağı un, 1 tatlı kaşığı tuz ve 2 tatlı kaşığı üzüm ya da elma sirkesini karıştırın.

Orta yumuşaklıkta bir hamur elde edene kadar yoğurun. Hamurunuzu un serptiğiniz tezgaha alıp bezelere ayırın.

Bir merdane yardımıyla orta büyüklükte bir tabak boyutunda açın. (Çiğ böreğinizin çıtır çıtır olmasını istiyorsanız hamurunuzu ince, daha dolgun olmasını istiyorsanız orta kalınlıkta açın.)

Kıymalı harcınızı açtığınız hamura yerleştirip katlayın.

Kenarlarının iyice yapışmasını sağlamak için bir kapak ya da pizza kesiciyle düzgünce kesin.

Hepsini bu şekilde hazırlayın.

Bu sayede, börekleriniz kızarırken kenarları açılmayacaktır. Derin bir tavaya yağı alın ve güzelce kızdırın.

Kızmış yağa börekleri atarak kızartın ve kızaran böreklerinizi fazla yağı emmesi için bir kağıt havlu üzerine alın. Afiyet olsun.

(Kaynak: haberber.com)